Благодаря за подкрепата, която получавам от групите на ДПС и

...
Благодаря за подкрепата, която получавам от групите на ДПС и
Коментари Харесай

След тройна среща ГЕРБ-СДС-ДПС и ИТН: Готовност за конституционна реформа, тези, които я искат, да се присъединят

Благодаря за поддръжката, която получавам от групите на Движение за права и свободи и на Има Такъв Народ за ясна визия за експертно държавно управление с мандат и обединени по цели. Това съобщи претендентът за министър председател на ГЕРБ Мария Габриел, откакто в Народното събрание се организира тройна среща за поддръжка за държавно управление сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

Габриел изброи целите, към които се сплотяват трите партии. Най-напред за нас са хората и резултатите, които те желаят да видят с едно постоянно държавно управление – обществено виновен, рационален бюджет, да нямат неустойчивост и неустановеност във връзка с заплати и заплащания, изясни тя.

Върховенство на закона, правосъдна промяна, конституционно болшинство – това, в границите на първия мандат, за нас остава водещо, добави Габриел. И изясни, че партиите, които я поддържат, имат подготвеност за конституционна промяна. Сега е моментът тези, които я желаят, да се причислят, насочи задочна покана тя към Политическа партия и Демократична България, само че без да ги посочва, оповестява „ 24 часа “.

Сред изброените от нея цели са още проекта за възобновяване, оперативни стратегии, вложения за България и българските райони.

Структурата на Министерски съвет остава същата. Не, че не могат да се мислят промени, само че сега нямаме време за това. Имената ще споделя в понеделник, изясни Габриел. Но разказа профила, върху който се сплотяват: специалисти, владеещи материята, работещи за бързи резултати по целите, които хората да усетят. Разговорът за разпределение на ресорите и за имената следва.

Срещата сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ се организира 3 дни преди Габриел да отиде в президентството с изпълнен мандат и директория с имена на министри.

В кабинета на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков се събраха представители на ГЕРБ, отпред с Габриел,изследовател които Томислав Дончев, Делян Добрев, Теменужка Петкова, Деница Сачева. От Движение за права и свободи бяха Йордан Цонев, Филип Хюсменова и Петър Чобанов. От Има Такъв Народ – Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

Последната оферта на Габриел е за експертно държавно управление с ясни цели и небосвод от 1 година

По-рано през днешния ден водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели за първи път изрично, че ще поддържат кабинет с първия мандат. От няколко дни той изяснява, че Движение за права и свободи има готови специалисти във всички сфери и ще подходи отговорно, тъй като от разрешаването на политическата рецесия зависи да стартират да се вземат решение проблемите на хората и страната.

Вчера поддръжка за кабинет с първия мандат заявява и Слави Трифонов с видео пост във фейсбук.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР