Благодаря за патриотизма и за усилията, които полагате. Вие сте

...
Благодаря за патриотизма и за усилията, които полагате. Вие сте
Коментари Харесай

Борисов в Пловдив: Финансирането в образование е приоритет

Благодаря за патриотизма и за напъните, които полагате. Вие сте будители. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към участниците в Годишната конференция на Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина, която се организира в град Пловдив.
Премиерът подчертава върху напъните на държавното управление, тъй че да се върнат в България повече български фамилии, живеещи в чужбина и акцентира голямото значение на взаимната работа с Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина. Направили сме връзка, с цел да може да централизираме напъните на равнище министерства, посочи министър председателят Борисов. По думите му противоположната миграция се случва, когато се обезпечат по-добри условия за живот, само че и се основат условия, тъй че да бъдат готови децата на фамилиите, които желаят да се върнат в България. Стотици фамилии се обърнаха към нас с готовност да се върнат, уточни министър-председателят.

Вече работим в синхрон и съм уверен, че ще реализираме повече резултати, обърна се министър председателят Борисов към представителите на българските учебни заведения в чужбина. Министър-председателят добави, че в бюджета за следващата година ще бъдат отделени 2 млн. лева, с които в допълнение да бъдат подкрепени актуалните старания. Премиерът Бойко Борисов означи сериозната поддръжка на държавното управление за сферата на образованието и подсети, че са обезпечени 700 милиона лв. за поправки на близо 1000 учебни заведения в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР