Благодаря Ви за възможността да продължи да обучава децата в

...
Благодаря Ви за възможността да продължи да обучава децата в
Коментари Харесай

Държавата осигури сграда за Ловчанското духовно училище

" Благодаря Ви за опцията да продължи да образова децата в християнската религия и добродетели. ". Това сподели Ловчанският митрополит Гавриил пред министрите от кабинета " Борисов-3 ", които през днешния ден организират държавно съвещание.

Повод за думите му е решение да бъде предоставено безплатно държавен парцел за основаване на духовно-просветен център в епархията . Кабинетът отпусна и 879 000 лв. за ремонт на постройката, където е бил кожарският колеж в Ловеч.
 Християнството е и образование
Християнството е и образование

Дядо Гавриил е началник на работната група по религиозното обучение към Светия синод, а с него беседва Весела Веселинова

Митрополит Гавриил акцентира, че днешното решение на Министерския съвет ще даде опция след разширението на постройката, учебното заведение в епархията да се трансформира от начално в главно общообразователно с християнско образование .

" С това желаеме още една милостиня да дадем за положителното образование на децата. Вярата ще ни помогне да се съхраним и за в бъдеще ", сподели Ловчанският митрополит.
 Митрополит Гавриил: Коронавирусът е тестване, няма да затваряме църкви
Митрополит Гавриил: Коронавирусът е тестване, няма да затваряме църкви

Да се разкаем за греховете си, прикани той

Премиерът Бойко Борисов означи, че през годините държавното управление постоянно е подпомагало построяването и реставрацията на храмове. Той посочи, че за градежа на катедралния храм " Св. Св. Кирил и Методий " в Ловеч от републиканския бюджет са ориентирани 828 000 лв. в интервала от 2014 година до 2019 година

" Сега и този нов нравствен център ще бъде място за ограмотяване и за разпространяване на християнските полезности. Парите отиват за образование на всички деца ", добави той.

Премиерът сподели, че държавното управление ще продължава да оказва помощ на църквите и манастирите в България, без значение от възраженията на опозицията, без да посочи какви са възраженията и от кого.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР