Благодаря ви за грижите, които ежедневно полагате за българските граждани

...
Благодаря ви за грижите, които ежедневно полагате за българските граждани
Коментари Харесай

Ананиев: Моята цел е подобряване на модела

Благодаря ви за грижите, които всекидневно полагате за българските жители и пациенти. Безкрайно почитам вашия опит и експертиза. Това показва здравният министър Кирил Ананиев в обръщението си към работещите в системата на българското опазване на здравето във връзка Световния ден на здравето, 7 април, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Макар с друго обучение и професионален път, през днешния ден с вас се оказваме изправени пред една и съща задача - да създадем по този начин, че упованията на пациентите и съсловието да намерят пресечна точка, обръща се министърът към здравните служащи.

„ Много са проблемите в бранша, наслагвани повече от 10 години. Голяма част от решенията, било то и верни, не бяха осъществени изцяло. Неведнъж ставахме пасивни наблюдаващи или по-лошото - пострадали от опитите за реформиране на системата, на използването на изолирани и противоречиви ограничения за задръстване на течовете в опазването на здравето. Истината е, че всеки един от нас би трябвало да си прави добре и отговорно работата, с цел да има резултат ”, декларира Кирил Ананиев.

„ Днес се обръщам към вас с почитание и схващане, само че и с вяра да приемете подадената ръка, с цел да създадем дружно всичко по силите си да сложим ред в здравната ни система и да осигурим на съгражданите си достъп до качествени здравни услуги. В тази посока е и избраната от Световната здравна организация главната тематика на тазгодишния Световен ден на здравето - " Универсален достъп до опазване на здравето: за всеки на всички места ", чийто слоган гласи " Здраве за всички ”, показва министърът на опазването на здравето.

Ананиев акцентира, че прави оценка търпението и последователността при отстояването на действително остойностен труд, конкурентни хонорари и на съответна за страната ни нормативна уредба в бранша на работещите в опазването на здравето. „ За мен е значимо да знаете, че с екипът ми работим за това, да ви бъдат обезпечени съответни условия на труд, на пациентите - да бъде обезпечено налично и качествено опазване на здравето, а диалозите за пари да излязат от дневния ред на пациентите и здравните експерти. По тази причина 2018 -та ще е изключително значима и за вас и за мен. Но би трябвало да минем и през това, с цел да можем през 2019 година да се фокусираме върху качеството на услугата, а не върху цифрите против нея ”, разяснява отрасловият министър.

„ Моята цел е възстановяване на модела. Затова ще ви прикани към самообладание, с цел да можем качествено и трайно да преструктурираме системата, най-много с грижа за хора. Нека жителите са удовлетворени от взаимната ни работа! Сигурен съм, че дружно ще възстановим както доверието в системата, по този начин и основанията ви за самочувствие на мисионери ”, се споделя още в приветствения адрес на министър Кирил Ананиев до всички лекари, зъболекари, фармацевти, експерти по здравни грижи и всички работещи в областта на опазването на здравето. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР