Благодаря Ви за емоциите, които за пореден път ни донесохте.

...
Благодаря Ви за емоциите, които за пореден път ни донесохте.
Коментари Харесай

Красен Кралев към ансамбъла: Нямате лимит на възможностите

" Благодаря Ви за страстите, които за следващ път ни донесохте. Грешки ще има и различен път, те са част от спорта. Важното обаче е, че видяхте, че нямате предел на вашите благоприятни условия. Ако сте спокойни, няма кой да Ви стигне ", по този начин министърът на младежта и спорта Красен Кралев се обърна към състезателките от националния тим по художествена гимнастика по време на награждаването им с почетни плакети за извоюваните медали от от Европейското състезание в Гуадалахара (Испания

От шампионата на Стария континент българките завоюваха един златен, един сребърен и два бронзови медала.  Ансамбълът в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова завоюва злато на финала с три топки и две въжета, бронз в многобоя и в отборното класиране дружно с девойките самостоятелно - Татяна Воложанина, Анна Келман и Елизабет Йовчева. Воложанина пък взе сребро на обръч при девойките.

Почетни плакети получиха и националните треньори на ансамбъла Весела Димитрова и Михаела Маевска и на девойките - Силвия Стойнева.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева похвали тима за характера, който демонстрираха след позволената неточност на второто комбиниране в многобоя и извоювания по-късно златен орден на три топки и две въжета. Тя особено посочи напредъка, който са отбелязали девойките, които имаха значителен принос за отборното отличие.

На тима в този момент следва отмора, след което дамите имат лагер в Япония, присъединяване на две Световни купи и подготовка на " Спортпалас " преди Световното състезание през септември в София.

Възстановена от травмата е Теодора Александрова, като треньорското управление ще взема решение коя сред нея и заменилата я Стефани Кирякова в кое комбиниране на ансамбъла ще играе в идните стартове.

Татяна Воложанина и Анна Келман пък ще се приготвят за Младежките олимпийски игри в Аржентина. По правилник всяка страна има право единствено на един участник и двете ще се конкурират за извоюваната квота.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР