Благодаря ви, че сте тук днес - общински председатели, областни

...
Благодаря ви, че сте тук днес - общински председатели, областни
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ГЕРБ ни отнеха човешкото достойнство

Благодаря ви, че сте тук през днешния ден - общински ръководители, регионални ръководители, кметове, ръководители на общински препоръки, народни представители, членове на Националния съвет.

Вие сте моторът на Българска социалистическа партия и ние дружно сме екипът, който потегля в една прочувствена и красива, имам вяра и победоносна акция. Тръгваме за европейски избори, за предварителни парламентарни избори, само че най-много - тръгваме на борба за правдивост в този момент. Това е слогънът на нашата акция. Справедливост през днешния ден, не след 5, не след 10 години, не с празни обещания и с кухи изречения. Днес, българският народ и Европа имат потребност от правдивост. Ние първи приехме своята стратегия за стопански развита, обществена Европа, Европа на равните благоприятни условия, Европа без две и три скорости. Днес представяме пред вас и лицата на тази акция - хората, които предлагаме да ни съставляват в Европа. Остава да си свършим работата. Имаме концепциите, имаме хората, от нас - от този екип и от вас - мотора на партията, зависи да си свършим работата. Да се обърнем към всеки български жител, тук или в чужбина.

Скъпи българи, знаем, че мнозина от вас гледат на европейските избори с съмнение, някои от вас не имат вяра че Европа може да увеличи приходите им. Може, в случай че се преборим за минимална работна заплатна и пенсия. Ако се преборим за вложения в България, които да обезпечат работни места. Други от вас не имат вяра, че Европа може да помогне на децата им. Може, в случай че нашите представители там, в случай че социалистите - левицата в Европа, се преборим да наложим младежката гаранция, младежкия проект за обучение и работа, кулурния чек за младежите. Мнозина не имат вяра, че Европа може да помогне на българското правораздаване. Може, в случай че изградим мощна, самостоятелна и подчинена само на върховенството на закона европейска прокуратура. Да се гласоподава на европейските избори има смисъл, тъй като те са значими за всеки българин, за справедливостта в този момент. Но с цел да стане всичко това допустимо, там би трябвало да изпращаме не чиновинци за заплата, подчинени на брюкселската администрация. Не хора, които против едно потупване по рамото и една фотография със мощните на деня оферират смирение и послушание на България и на българския народ. Там би трябвало да изпратим почтени българи, експерти, каквито през днешния ден представяме пред вас. Българи, които да отстояват българския народен интерес в общия ни европейски дом. Българи, които да ни върнат достолепието на народ, еднакъв на другите европейски нации. Това са те. Те са потвърдени икономисти, финансисти, еколози, лекари, хора на просветителната система и културата, международници, престижи - и в България, и в Европа. С още нещо обаче през днешния ден би трябвало да се обърнем към българския народ - 26 май е значим, с цел да свалим на държавното управление на ГЕРБ и патриотите, подкрепяни от Движение за права и свободи. Нашата победа на Европейските избори значи начало на смяната в България. „ Гражданите за европейско развиване на България " - ГЕРБ, ни отчуждиха от европейските полезности, от българските полезности, лишиха ни от човешкото ни достолепие. Искаме независимост - съществена европейска, българска и човешка полезност.



Но свободни хора ли сме през днешния ден? На едно от последните места сме по независимост на изложение на слово и медии. Който си разреши да мисли друго, да приказва друго, да подлага на критика, е подложен на невиждан напън. Ето ви Елена, най-ярък образец за това. Искаме равни благоприятни условия, само че в България околните до властта са по-равни от другите. Искаме господство на закона и тъждество пред закона, само че се оказа, че колкото повече жилища имаш в България, толкоз по-недосегаем си за закона. Пълзяща тирания на опозицията е нелепост, само че едноличната власт в България е реалност. Разрушени са българските институции - един човек ръководи еднолично народа и неговите пари. Ето за какво, 26-ти май е значима дата, можем да променим това.

Но скъпи българи, не просто с цел да свалим това държавно управление, да го сменяем с друго и да продължим по същия метод. Не просто една партия да падне от власт, а друга да завоюва. Можем да сложим началото на смяната на модела, в който 30 години политици, стопански кръгове, олигарси са дружно само за персоналния си интерес и против интереса на народа. Този модел можем да променим.

Обръщаме се към вас - излезте и гласувайте на 26 май. Не бъдете безучастни наблюдаващи на началото на смяната. Бъдете дейни създателите на човешкото си достолепие, на българското достолепие, на почтена България в обективна Европа. Справедлива в този момент! Чрез нашите хрумвания, с нашия екип, на 26-ти, и с вашия глас - победа за Европа и за България! Блгодаря ви! Успех на всички и на добър час!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР