Благодаря ви, че сме заедно днес да почетем паметта на

...
Благодаря ви, че сме заедно днес да почетем паметта на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще се борим докрай за социална и справедлива България

Благодаря ви, че сме дружно през днешния ден да почетем паметта на героите, да склоним глава пред тяхната всеотдайност в името на справедливостта, на свободата и на положителното. Но най-истинското самопризнание ще бъде, в случай че ние, днешните социалисти, днешните българи, покажем с дейности и с резултати, че животът им не е отишъл на вятъра. 
Обикалям и виждам в очите на хората признанието. Виждам в очите на младите, в думите им благодарността, че направихме детските градини безвъзмездни. Нещо, което не се помни от знаете кое време - социалистическото. Виждам благодарността на младите майки по тази причина, че майчинството от втората година стана 710 лв., че намалихме налозите на младите фамилии. > Благодарят ни и служащи, тъй като увеличихме минималната работна заплата, а тя визира половин милион българи. Увеличихме ваучерите за храна от 80 на 200 лв.. Скъпи наши майки и татковци, баби и дядовци, в никакъв случай през последните години не сме изоставяли най-първия си приоритет - увеличението на пенсиите. Направихме всичко по силите си за тези 7 месеца. Не е доста, 167 лева приблизително се усилиха пенсиите при 162 лева за 12 години при Бойко Борисов. Не е доста, само че е значимо, че помогнахме в тези сложни месеци и няма да спрем дотук.
През февруари спомняте ли си по какъв начин спасихме милиони български фамилии? Замразихме цената на тока за семействата. Тогава ни хулеха, споделяха: " Това е комунизъм, в този момент сме пазарна стопанска система, не може страната да се намесва ". Намесихме се, тъй като имаше социалисти в държавното управление. Ако не бяхме там, това нямаше да стане. И преведохме в тежките зимни месеци целия си народ. 
Тук ме срещнаха и хора с дребни фамилни компании и магазинчета. На тях страната оказа помощ с 250 лева за тока, с цел да оцелеят, да не затворят и да не освободят служащи. През тези 7 месеца бяхме общественият дирек на непоклатимост в държавното управление. Ние бяхме хората на разсъдъка, спокойствието, разговора за значимите въпроси. Днес желаеме да продължим, тъй като знаем какъв брой е тежко в света, в Европа и в България. 
Никога в историята на България не е имало такова скупчване на рецесии: КОВИД-криза, енергийна, икономическа, обществена, война и всички последствия от това. Ние бяхме изпратени от вас да управляваме в най-трудното време за България. И свършихме добра работа. Но по-важното е по какъв начин ще продължим, тъй като инфлацията изяде нарастването на приходите. Защото пенсионерите не престават да изнемогват. В бъдещото ръководство и държавно управление единствено наличието на Българска социалистическа партия ще подсигурява, че тази политика ще продължи и народът ще мине по-леко през тежките месеци. 
Днес всички партии, освен сътрудниците ни до момента, само че и други, се възползват от това, което направи Българска социалистическа партия, и си го приписват. Но да знаете - не беше елементарно. Костваше старания, часове диалози, с цел да наложим обществената политика - нашето лице, сърце, душа на Българска социалистическа партия. И по тази причина от 3 октомври сме подготвени с 10 съответни неща, които би трябвало незабавно да станат факт в българския парламент и ние сме поръчител, че това ще стане, в случай че повече от българските жители ни поддържат. 
Първо. На 3 октомври да се наложи таван на цените. Говорим го от месеци. Ако го бяхме въвели преди 3 месеца, всички щяхме да живеем по-добре. 
На второ място - би трябвало да се изземат свръхпечалбите на енергийните сдружения. Защото вие си плащате сметките, а те натрупат свръхпечалбите. Тези пари, взети от народа, би трябвало да се върнат при народа, под формата на поддръжка за фамилии и семейства. 
Непременно преизчисляване на пенсиите. Бяхме го заложили от 1 октомври. Тревожа се от това, което слушам от служебния кабинет на президента Радев, тъй като, споделят, започваме да орязваме обществените придобивки и приказват за повдигане на налози. Ние ще отстояваме до дъно преизчисляването на пенсиите, това е наша остаряла, изконна политика.  
И, благи младежи, ще има безвъзмездни учебници за децата до 12 клас и безвъзмездни медикаменти за деца до 14 година и възрастни хора.
В българските учебници би трябвало да написа истината за българската история, за българските герои, за историческите събития и да спрат да промиват мозъците на децата с недействителни неща.      
Продължаваме през октомври с най-важната цел - парламент, който да работи, и държавно управление, което да е устойчиво. Не създадем ли постоянно държавно управление, сме изправени пред най-големите тествания в последните години. Това значи на прага на тежката зима да няма бюджет, да няма преизчисляване на пенсиите, да няма гласувани заплати за учители и лекари, да няма действителен финансов, стопански и обществен живот в България. Голяма отговорност е това за нас, политиците. 
И в този момент съм длъжна да кажа пред вас: с ГЕРБ държавно управление на никаква цена! Седем години се борихме с този мафиотски модел на ръководство, който крадеше 10 милиарда лв. годишно от нас, от народа. Не можем в този момент да предадем тази борба, която и вие водихте, и доста фамилии изпитаха на гърба си, и бяха уволнявани, гонени. С ГЕРБ не, само че диалог по национални цели, дипломатичност, мъдрост и съвестност - ние сме потвърдили в последните три Народното събрание - да! Така ще бъде и отсега нататък. Демографска злополука, налично опазване на здравето, качествено обучение са тематики, които стоят над партийните. Каквото и да вършим като партия и като общество, народ няма ли, няма смисъл от нищо друго. 
Това, което следва, се постанова да вършим в комплицирана интернационална конюнктура. Много се поляризира обществото по тематиката " Украйна и Русия ". Едни против Русия, други против Украйна. Ние, българските социалисти, сме против войната. Тази война би трябвало да спре, с дипломатически старания, с договаряния. Засилването на военните дейности вреди на целия свят, на Европа и на България. 
Ние сме за възобновяване на разговора, за възобновяване на договарянията с " Газпром ". Имаме контракт, по който можем да вземем на ниска цена газ. Нека да има и връзка с Гърция, дано да идва и полутечен газ, и от Азербейджан, само че да не се затварят вратите към всички, които могат да доставят на ниска цена газ за зимата. 
Служебният кабинет на президента Радев одобри решение да закупим 8 броя нови самолети Ф-16 за още 2 милиарда за някоя си година. Ние желаеме тези пари за обществена политика, в този момент и тук, в България. Народът ни не може да преживее зимата. Искаме да подкрепим небогати, деца, учители, служащи, които мизерстват с минимална работна заплата, пенсионери, които изнемогват. Сега не е моментът да се купуват нови самолети! 
Ако Българска социалистическа партия не е в държавното управление, няма да има обществена политика. Казвам ви го от опит. Но ние сме твърди, упорити, социалисти! Вярваме в това, което вършим. Знаем, че сме прави. Не можете да ни купите и да ни счупите. Ще се борим до дъно за обществена, постоянна и обективна България! style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР