Благодаря Ви, че ми повярвахте тази мечта да се сбъдне.

...
Благодаря Ви, че ми повярвахте тази мечта да се сбъдне.
Коментари Харесай

Откриха официално зеленото сърце на Хасково

" Благодаря Ви, че ми повярвахте тази фантазия да се сбъдне ". Това съобщи при откриването на новия парк " 10-и Пехотен родопски полк " кметът Станислав Дечев, представен от.

Символичното публично отриване в Деня на Тракия събра доста посетители и поданици на града, които отдадоха респект на славния Десети пехотен родопски полк, взел присъединяване Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората международни войни. Пред паметника бяха поднесени венци и цветя, а отец Никола отслужи водосвет за здраве.

 Снимка: Тихомир Петков, Xnews.bg

" Направихме по този начин, че в сърцето на града да съвместим историческото минало с сегашното и бъдещето на града. Всичко стартира като една фантазия. Най-важната крачка беше направена през декември, 2020 година, когато община Хасково получи от държавното управление 3,9 млн. лв., с цел да построи този съвременен парк. Последваха коронавирус пандемия, инфлация, галопиращи цени, само че работата продължи. Строителите не се отхвърлиха, тъй като и те, както и ние, бяхме приели този парк за идея ", сподели в словото си градоначалникът.

Той благодари на всички, които имат заслуга за построяването на зеленото сърце на Хасково. " На държавното управление, на строителите, служащите и архитектите. Няма да е пресилено да кажа, че този парк го направихме всички ние ", съобщи Станислав Дечев.

 Снимка: Тихомир Петков, Xnews.bg

" Днешното разкриване не е финалът на плана - този парк е жив и ще се разхубавява пред очите ни. Само от нас зависи какъв брой по-красив ще става. Нека го пазим и се гордеем с него, тъй като с изключение на място за отмора, той е и място за поклонение ", сподели още Станислав Дечев. Той и строителят Калин Манолов алегорично прерязоха лентата на новия парк.



 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР