Благодаря ти, че намери време в почивните дни, за да

...
Благодаря ти, че намери време в почивните дни, за да
Коментари Харесай

Борисов към Меркел: Благодаря ти че дойде

„ Благодаря ти, че откри време в почивните дни, с цел да дойдеш и да ни чуеш. ”

С тези думи министър председателят Бойко Борисов се обърна към немската канцлерка Ангела Меркел, която е на малко работно посещаване у нас.

Двамата водачи разискаха редица въпроси, свързани с сегашното и бъдещето на Европейски Съюз. В момента България е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

" Председателството е чудесно квалифицирано. „ Съединението прави силата ” е мото, от което сега всички в Европейски Съюз имаме потребност ”, сподели Меркел.

Тя добави, че са обсъждани въпроси за интеграцията на Западните Балкани и че „ положителният живот в Европа ” се нуждае този район да получи късмет за интеграция.

Меркел съобщи също, че приветства концепцията на Бойко Борисов да се седне и да се приказва директно с Турция, както и за газовия хъб във Варна. Тя особено благодари на България за метода, по който пази външните граници на Европейски Съюз.

" България и цяла Европа чакат най-бързо в Германия да бъде образувано настоящо държавно управление ", съобщи на собствен ред Борисов.

Той посочи, че Германия е моторът на Европа и че това е значимо за всички.

Министър-председателят благодари за 160-те милиона евро, отпуснати на страната ни за защита на границата, както и на служителите на реда и ФРОНТЕКС, които дружно пазят на браздата.

Бългрският министър председател също по този начин изрази удовлетворение от уверенията за финансиране на инфраструктурите на Балканите, като по този метод транспортните връзки вместо за дни ще бъдат реализирани за часове. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР