„Благодаря на всички за подкрепата, колеги и приятели. Преживях много

...
„Благодаря на всички за подкрепата, колеги и приятели. Преживях много
Коментари Харесай

Марина Овсянникова: Разпитваха ме 14 часа, две денонощия не съм спала

„ Благодаря на всички за поддръжката, сътрудници и другари. Преживях доста тежък ден в моя живот. Защото цели две денонощия не съм спала. Буквално 14 часа продължи разпита и следствието. Не ми дадоха да се свържа с моите родственици и близки. Не ми предоставиха никаква юридическа помощ. Бях в доста комплицирано състояние. Всички мнения ще направя на следващия ден, тъй като в този момент ми би трябвало просто да си умря “, сподели журналистката Марина Овсянникова, откакто беше освободена от ареста.

Глоба ще получи съветската журналистка, поради невиждания си митинг нощес. Редакторът на „ Първи канал “ сподели афиш срещу войната в съветския ефир.

Нетипичният и самоуверен за съветските медии сюжет, прикова вниманието на целия свят. Снощи в централната емисия на съветския държавна телевизия беше прекратена от една от своите редакторки, която с афиш се разгласи срещу войната и пропагандата, и беше задържана. Преди малко беше наказана да заплати на Русия 30 000 рубли.

Протестът в ефир с надпис " Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат " продължи 5 секунди. Редакторката беше задържана, само че в прелиминарен запис изяснява смелата си постъпка. „ За страдание, през последните години разпространявах пропагандата на Кремъл и доста ме е позор. Срам ме е, че позволявах съветският народ да бъде заблуждаван “, споделя Овсянникова.

Всичко се случва, до момента в който водещата Екатерина Андреева приказва за глобите, наложени на Русия. Самата тя няма коментар в обществените мрежи. Публикациите ѝ са главно за разкрасителни процедури. Санкционираната Овсянникова работи като редактор и до момента не е заемала обществено сходни позиции.

„ Ние по никакъв метод не можем да използваме думата " война ", тъй като нашият вестник ще бъде закрит, по тази причина нашите публицисти не употребяват тази дума, само че намираме синоними, с цел да опишем действително тази ужасна обстановка “, споделя Лариса Малюкова от „ Новая газета “.

Русия повече от 100 локални и задгранични медии и лица са в лист на по този начин наречените " задграничните сътрудници ". Десетки напуснаха страната. Екатерина Бияк, която към този момент живее в Грузия, е била задържана на митинг.

„ Ако искаш да си свободен публицист, не би трябвало да живееш в Русия. Трябва да напуснеш, тъй като в моята страна няма самостоятелна публицистика. Руската агитация е огромен проблем, тъй като огромна част от моите другари, родственици имат вяра в нея “, казв Бияк.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР