"Благодаря на всички вас за усилията, които полагате за реализацията

...
"Благодаря на всички вас за усилията, които полагате за реализацията
Коментари Харесай

Среща Радев - Макаров по повод тържествата за Освобождението

"Благодаря на всички вас за напъните, които полагате за реализацията на амбициозния проект с прояви, отдадени на тази тържествена годишнина ", съобщи президентът Румен Радев, който се срещна през днешния ден на "Дондуков " 2 с членовете на Националния предприемчив комитет за честване на 140-ата годишнина от Руско-турската освободителна война 1877-1878 година и възобновяване на българската държавност. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Според президента измежду българската общност има огромни упования и сила, свързани с отбелязването на кръглата годишнина.

"Надявам се, че заложените прояви ще оправдаят това очакване ", е добавил още Румен Радев.

Все още не е ясно дали на отбелязването на 140 година от Освобождението на България ще участва и съветският държавен глава Владимир Путин . Преди дни съветският дипломат у нас Анатолий Макаров не изключи тази опция, само че уточни че надали това ще е на 3 март, поради президентските избори в Русия.

Посланикът въпреки всичко означи, че годишнината се отбелязва през цялата 2018 година, тъй че посещаване на съветския президент е допустимо по-късно.

Сред плануваните в програмата прояви има исторически проучвания, конференции, семинари, планове, редица изложения и концерти. На срещата членовете на Националния комитет са обобщили свършеното досега, както и идните прояви в идващите месеци.

В диалога гостите са споделили с президента усложненията, които срещат, и са разискали разновидности за решения.

По-рано президентът Радев се е срещнал с дипломат Анатолий Макаров. В диалога двамата са създали обзор на двустранните връзки и идните събития по отбелязването на 140-ата годишнина от Руско-турската освободителна война.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР