Благодаря на всички, с които достойно направихме мирния преход в

...
Благодаря на всички, с които достойно направихме мирния преход в
Коментари Харесай

Карадайъ отбеляза 33 години от мирния преход: Животът доказа, че с обща воля и единство можем всичко

Благодаря на всички, с които почтено направихме мирния преход в България и в този момент решително вървим по Пътя. В заедност можем всичко!

Това написала водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в специфична своя позиция във връзка " огромната покруса, наречена надменно от тоталитарната власт „ огромната екскурзия “. Тогава за един ден животът се прекатурна и наред с откраднатите имена, език, вяра, минало и настояще, властта открадна святата връзка с родния дом, родния край, Родината ".

Ето позицията на Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи:

Днес означаваме 33 години от огромната покруса, наречена надменно от тоталитарната власт „ огромната екскурзия “. Когато за един ден животът се прекатурна и наред с откраднатите имена, език, вяра, минало и настояще, властта открадна святата връзка с родния дом, родния край, Родината.

Животът потвърди, че с обща воля и единение можем всичко. Възстановихме си имената, езика, вярата, предишното и градим сегашното и бъдещето в нашата Родина. Знаем какъв брой е значимо да запазим демокрацията и мира, тъй като знаем какво е да ти откраднат живота, какво е да живееш в не-демокрация. Трябва да създадем всичко по силите си, с цел да запазим мира и демокрацията и уверено да построим живота по този начин, че децата ни да живеят щастливи в Родината ни.

Събитията от Украйна демонстрираха какъв брой е нежен мирът и че безчовечното лице на войната не е толкоз надалеч, както си мислехме.

Мирът е полезност, която ни задължава да бдим всеки момент. Бъдещето ни зависи от напъните на всеки един от нас. И всеки би трябвало да е на висотата на тази отговорност.

Отбелязвайки тази паметна дата, желая да благодаря на всички, с които почтено направихме мирния преход в България и в този момент решително вървим по Пътя. Пожелавам на всички здраве, доста сили и триумфи.

В заедност можем всичко!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР