Благодаря на всички пловдивчани, които гласуваха за мен. Да си

...
Благодаря на всички пловдивчани, които гласуваха за мен. Да си
Коментари Харесай

Новият кмет на Пловдив положи клетва. Какво обеща?

" Благодаря на всички пловдивчани, които гласоподаваха за мен. Да си кмет на Пловдив е фактически огромна отговорност. За мен е чест да бъда кмет на този античен град ". Това сподели новият кмет на Пловдив Здравко Димитров, откакто постави клетва в зала " Съединение " на Историческия музей в града.

Той добави, че от решенията на локалната администрация зависи по какъв начин ще се развива градът през идващите четири години. На първо място Димитров сложи бързата урбанизация в резултат от разрастването на икономическите зони, което по думите му води до понижаване на безработицата, само че в това време и до презастрояване, неприятен въздух, трафик. Без помощта на страната тези проблеми няма по какъв начин да бъдат решени, сподели кметът и добави " ще търсим финансова поддръжка от страната, само че нашите претенции би трябвало да бъдат стимулирани ".

Димитров даде обещание, че ще сътвори публични препоръки по всички значими тематики и приемни за жителите.

" Трябва да определим целите на града за 20-30 години напред, а не на парче. Трябва да запазим античния град, само че той би трябвало да бъде комфортен и за хората, които в този момент пребивавам в него ", сподели още Здравко Димитров. Той си пожела огромният разговор за Пловдив да бъде в Общинския съвет.

Пловдивският митрополит Николай благослови кмета и новия Общински съвет, като им пожела от сърце да носят и леко това задължение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР