Благодаря на всички, дошли на площада, и на тези, които

...
Благодаря на всички, дошли на площада, и на тези, които
Коментари Харесай

Радев: На българската земя има само едно знаме - нашият трибагреник -

Благодаря на всички, пристигнали на площада, и на тези, които участваха в обичайния поход от Козлодуй до Околчица. Вие показвате, че и през днешния ден има кой да вее знамето на достолепието и свободата; че на българската земя има единствено едно знаме - нашият трикольор - знак на история, обичаи, героизъм и общественост, които, имам вяра, ще устоят на всички стихии извън и недоразумения от вътрешната страна, тъй като това е нашата задача като българи.

Това съобщи президентът Румен Радев във Враца, където се организира гала във връзка 146-та годишна от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

Радев сподели още, че историята не е мъртво минало, а почитта към нея не е просто обред: " Това е лоното, в което се раждаме и оформяне като хора. Това, което наследяваме от време на време като задължение, различен път като достолепие ".

" Нишката към общото минало е това, което ни прави народ. Ако допуснем да почине от безпаметност и различен да пренаписва предишното ни, сами ще срутим дома си и ще обречем себе си на печалната орис на доста нации, които търсят подслон в пътищата на миграцията ", добави Радев. 

" Паметта и езикът не могат да бъдат спазарявани за настоящи цели , те са нашата същина ", съобщи той. 

Държавният глава добави, че свободата би трябвало да се отстоява с мъдрост и достолепие.

Годишната от подвига на Ботев беше маркирана с тържествена проверка-заря. На нея участваха омбудсманът Диана Ковачева, кметът на града Калин Каменов, началникът на защитата Емил Ефтимов, както и редица народни представители.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР