Благодаря на всички българи, които се включиха в председателството и

...
Благодаря на всички българи, които се включиха в председателството и
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Не допуснахме грешки и направихме едно добро председателство

Благодаря на всички българи, които се включиха в председателството и на хората в София, които демонстрираха толерантност към толкоз доста препоръки и срещи. Благодаря на екипите на Юнкер и Туск за помощта преди и по време на председателството. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на взаимна конференция с Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск в Брюксел.

Той заяви, че с днешния съвет са били реализирани резултати за Македония и Албания. По думите му това е нямало да се случи, в случай че не беше реализирано съглашението сред Гърция и Македония. "Това дава вероятност за НАТО и Европейски Съюз и прави Западните Балкани доста по-успешни ", акцентира Борисов.

Малко преди този момент с Ципрас бе подписан контракта за интерконектора с Гърция в наличието на Юнкер. "Постарахме се да бъдем оптимално прагматични и да си сложим цели, които може да придвижим оптимално напред. Дадохме мощен старт на тематиката за бюджета 2020 ", разяснява министър председателят по този мотив.

"Имаме трансокеански провокации, наказания за Русия. Когато има мита за коли, огромна част тях се създават в някогашните соцстрани. Така че всички сме в една лодка. Трябва да подготвим банковия си съюз, с цел да сме сигурни, че при нови рецесии ще се оправим ", безапелационен беше Борисов.

Относно въпроса за миграцията министър председателят съобщи, че и Европейска комисия, и Съветът са създали много. България може да се похвали с нула миграционен напън. Навсякъде са направени толкоз доста препоръки, комисии, срещи. "Въпреки огромните несъгласия по какъв начин да пазим Европа, съм удовлетворен, че стигнахме до този нежен консенсус, само че той не е решил изцяло казуса. Когато излизат и дават дадени оферти, би трябвало да знаят до какво водят те по-късно ", добави Борисов.

"Положихме доста старания да балансираме ползите. В обществената сфера, в цифровата сфера доста добре се развихме. За да не омръзвам сътрудниците, смятам, че колкото и да сме скромни, не допуснахме неточности и направихме едно положително председателство ", заключи Борисов.

"Дадохме добра основа за сътрудниците от Австрия, мисля, че те ще надградят, както ние надградихме естонското. Пожелавам им триумф. Утре ще бъдем във Виена, където да предадем на Курц председателството ", приключи министър председателят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР