Благодаря на премиера Кирил Петков за поканата. Ние с него

...
Благодаря на премиера Кирил Петков за поканата. Ние с него
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши: Време е да започне работа по много чувствителни случаи

Благодаря на премиера Кирил Петков за поканата. Ние с него споделяме едни и същи цели, приказваме на еднакъв език. Ако няма откриване на измамите, няма да успеем да преборим проведената престъпност. Главният прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши даде конференция пред българските медии в границите на двудневната си аудиенция у нас, заяви Novini.bg.

Днес разгледахме разнообразни способи за възстановяване на работата на проверяващите органи. Трябва да се стремим към самостоятелност, добави тя.

Получихме разнообразни сигнали за закононарушения. Време е българските управляващи да стартират да работят по доста чувствителни случаи, обясни Кьовеши.

По думите ѝ към европейската прокуратура от България са изпратени голям брой сигнали. На тази база са стартирани 120 следствия. Част от тях са свързани с измами с евросредства, сподели европейският основен прокурор.

Лаура Кьовеши изясни, че делегираните прокурори, европейски прокурори и основните прокурори са самостоятелни, това била и алена линия за нея. „ Не съм получила сигнал за нарушение на независимостта им. Те са експерти “, сподели още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР