Благодаря на Италия. Войната ще бъде кратка. Не искаме да

...
Благодаря на Италия. Войната ще бъде кратка. Не искаме да
Коментари Харесай

Зеленски: Подготвяме се за една кратка война и за нашата победа

" Благодаря на Италия ". " Войната ще бъде къса ". " Не желаеме да изгубим поддръжката на Италия ". " Уважаваме доста Италия и италианския народ ". " Ще победим, тъй като Русия няма нито ресурсите, нито нашата воля да се бори " - това са единствено някои от акцентите от просторно изявление на украинския президент Володимир Зеленски, обещано за италиански публицисти и оповестено в редица италиански медии през днешния ден, измежду които са и вестниците " Кориере каузи сера ", " Република " и " Стампа ", АНСА и телевизия " Ти Джи Уно ".

" Подготвяме се за една къса война и за нашата победа ", споделя още в изявлението украинският водач. " Затова е от фундаментално значение западните демокрации да са единни и Италия да не отсъства от това единение ", добавя той, представен от " Стампа. " Ние почитаме доста Италия и италианския народ ", акцентира още той, представен от АНСА. " Не желаеме да изгубим поддръжката на Италия ", показва още Зеленски, представен от " Република ".

" С Джорджа Мелони организирах отлични диалози наскоро в Брюксел ", напомня той и добавя, че Италия още веднъж е дала обещание пакет от помощи за Украйна, което демонстрира, че линията на премиерката Джорджа (Мелони) не се е трансформирала, за което той й благодари.

В отговор на информациите за допитвания в Италия, че единствено 50 % от италианците са уверени, че Владимир Путин е агресор, Зеленски отвръща в изявлението, че обръща взор към останалите 50 % италианци и добавя, че " не има вяра, че има проруско болшинство " измежду италианското общество. " Смятам, че има една забележителна част от обществото, която е безразлична, която се опасява от войната, която се опасява от цената на силата, от инфлацията. Общо взето това са едни естествени хора, които не желаят да имат неприятности ", споделя той. " Моите старания са ориентирани в това да обясня на хората, за какво ние се пазиме, да припомня за ужасите на нашествието, за осъщественото принуждение, което е сходно на това от страна на престъпник, който ненадейно нахлува във вашата къща, с цел да краде, да изнасили щерка ви и да ви убие ", отбелязва в изявлението Зеленски. " Искам да кажа на италианците, че ние сме като вас, че ядем същите неща, които вие ядете, че обичаме нашите деца, че се сражаваме, с цел да оцелеем ", споделя Зеленски, представен от " Стампа ".

Относно следващото изявление на Силвио Берлускони против него, той споделя шеговито: " На Берлускони му харесва водката? Ние имаме водка с чудесно качество в Украйна " и добавя, че би му подарил украинска водка, написа Българска телеграфна агенция.

В изявлението Зеленски приказва и за съветската агитация и споделя, че съгласно него огромна част от " нашата уязвимост се дължи на работата на съветската агитация ". " Ето това е претекстът, заради който аз персонално още от първия ден на нашествието сътворих система за непрекъсната връзка, с цел да оповестявам вярната версия на обстоятелствата ", споделя Зеленски. " Видяхме от епохата на съветската инвазия в Крим и в Донбас, че навлизането на танковете е предшествано от акция от подправени вести. Смятаме, че е от централно значение да запазим италианската поддръжка, с цел да подсигуряваме тази на другите страни, което е в действие също и за единството на Европа, в която Италия има ролята на движеща мощ в стопански, обществен и политически проект ", споделя също по този начин Зеленски и добавя, че е убеден затова, че " Джорджа (Мелони) е една мощна жена, която може да държи единно държавното управление си ". Той прибавя, че чака Мелони да пристигна в Киев и споделя, че знае, че тя пътува натам.

После Зеленски благодари и на предходното италианско държавно управление на Марио Драги за оказаната поддръжка в процеса на приемане от Украйна на статут на страна претендент за еврочленство. " Италия ни повярва и погледна на нас като на една равнопоставена страна ", съобщи той, представен от " Стампа ".

В по-общ проект Зеленски разяснява в изявлението и изявлението на френския президент Еманюел Макрон пред френски медии за излаз от украинския спор посредством договаряния. Украинският водач споделя, че счита, че Макрон си губи времето да приказва за разговор и добавя, че се съмнява, че какъвто и да е опит за разговор с Путин да има, той няма да може да докара даже до най-малък резултат. " Стигнах до извода, че не сме в положение да променим съветското държание и съветската позиция ", прибавя той. " И в случай че те (руснаците) взеха решение да се изолират в фантазията си да възстановят остарялата руска империя, ние не можем нищо да създадем. Те са тези, които би трябвало да вземат решение дали или не да сътрудничат с интернационалната общественост въз основа на взаимното почитание ", споделя Зеленски, представен от " Стампа ". Той прибавя, че когато са били наложени икономическите наказания, някои хора са отправили обвинявания, че по този начин Русия ще бъде изолирана, само че това не е било истина. " Напротив решението на Русия да стартира войната, маргинализира Путин ", споделя Зеленски, представен от " Стампа ".

Той също по този начин прибавя, че чака жест от страна на Китай, който би могъл да помогне в безизходицата . " Разбира се, че в случай че Пекин предприеме някаква стъпка, то съветската изолираност ще бъде по-очевидна ", споделя той. " Аз персонално се обърнах към китайските водачи посредством директни канали и намерено, с цел да не оферират никаква поддръжка на руснаците в тази война ", прибавя той. " Моята вяра е, че Пекин ще резервира прагматичното си държание, тъй като в противоположен случай има риск от Трета международна война, мисля, че осъзнаваме добре това ", прибавя той и акцентира, че Китай до момента постоянно е изпълнявал уговорките, които е поел, от меморандума от Будапеща до всички следващи сделки.

Зеленски също по този начин показва вяра, че интернационалната общественост ще поддържа единно неговия проект за мир в 10 точки . Според Зеленски също по този начин по отношение на Украйна страните не могат да бъдат неутрални, би трябвало да изберат на чия страна да застанат в спора.

" Моят проект цели реализиране на световен мир. Нашите връзки с Китай постоянно са били отлични. Имаме интензивни стопански връзки от доста години и е в полза на всички, тези връзки да не се трансформират ", връща се още веднъж Зеленски върху тематиката за Китай и войната в Украйна.

" Глобалното предизвикателство в този момент е да се разсее всевъзможен риск от нуклеарен спор ", акцентира, той представен от " Стампа ".

" Войната (в Украйна) няма да продължава до безспир и ще завърши с нашата победа, една победа за мира, за която даже бъдещите генерации руснаци ще са ни признателни ", споделя Зеленски, представен от АНСА и назовава тази победа " историческа ". Той акцентира, че след случилото се преди година на 24 февруари, не може да има взаимни отстъпки, тъй като тогава е било нарушено интернационалното право.

" Ние не се опасяваме от руснаците. Никой не се опасява от руснаците . И нещата не се развиват, съгласно техните проекти ", прибавя той и акцентира: " Ще победим, тъй като Русия няма нито ресурсите, нито нашата воля да се бори. Руснаците към този момент не са толкоз мощни, колкото бяха преди, в този момент сме доста по-силни от тях ", споделя Зеленски, представен от " Стампа ". " Ние знаем, че в случай че загубим, ще загубим всичко, нашите домове, нашите деца, нашите родители ", предизвестява украинският водач.

" Европейците би трябвало да се молят Украйна да не падне, тъй като тогава това ще се трансформира в действителност в европейска война. Ето за какво тази война би трябвало да бъде спряна тук, в Украйна ", акцентира той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР