Благодарността е съществена съставка, характерна за всички здрави и продуктивни

...
Благодарността е съществена съставка, характерна за всички здрави и продуктивни
Коментари Харесай

Тайната съставка на щастливото работно място

Благодарността е основна съставна част, присъща за всички здрави и продуктивни работни места. Изследователи от Бизнес учебното заведение Уортън към Университета на Пенсилвания откриха, че когато водачите намерено показват признателност, продуктивността на техните екипи се усилва. В същото време обаче пручване измежду 2000 американци от фондация „ Джон Темпълтън откри, че работата е мястото, където хората минимум изпитват и показват признателност.

Отказът от изявление на признателност на работното място съставлява една пропусната опция. Изразяването на признателност по време на работа е от изгода освен за организациите, за които работим, само че има директно позитивно влияние върху нас самите. Като се има поради какъв брой време прекарва средностатистическия човек на работна, може да е потребно да разгледаме съответното персоналното влияние, което благодарността може да има върху този огромен сегмент от време.

Когато се усещаме признателни за нещо, това ни разрешава да се любуваме повече на позитивни прекарвания, да се оправяме по-добре със, да построяваме по-силни връзки на работното място и да подобряваме устойчивостта си. Изследванията демонстрират, че постоянното записване в дневник на нещата, за които сме признателни, ни разрешава да изпитваме по-голямо задоволство във всички области на живота, без значение дали на работа или вкъщи. На базово равнище, когато се съсредоточим върху благодарността по време на работния си ден, ние покачваме равнището на позитивност, което освен води до растеж на продуктивността, само че и до основаване на по-здраво и по-подкрепящо работно място, както и до по-добро изцяло богатство за всички участници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР