Благодарност не може да се изисква, а България винаги е

...
Благодарност не може да се изисква, а България винаги е
Коментари Харесай

Захариева: Благодарност не може да се изисква, България винаги е изпитвала признателност към Русия


Благодарност не може да се изисква, а България постоянно е изпитвала благодарност към Русия за освобождението ѝ. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Тя разяснява и скорошното изявление на Ердоган, в което той включи Кърджалийско към „ духовните жители “ на Турция с думите, че всяка една страна с богата и дълга история може да има „ граници в душата “, само че сегашните са избрани с интернационален контракт.

Екатерина Захариева разяснява срещата сред външните министри на България, Турция и Румъния, идната среща ЕС-Турция и Истанбулската спогодба.

На срещата България-Гърция-Румъния се удостовери, че Румъния като първата страна от идващото трио председателство ще поддържа българския приоритет за европейската вероятност и съгласуваност на Западните Балкани, съобщи Захариева.

Всеки желае в прилежащите страни да има разцвет, сигурност и непоклатимост. Европейската вероятност за Западните Балкани не е приоритет единствено за шест месеца, акцентира Захариева.

Форматът е десетгодишен и е бил извънредно потребен в българската евроинтеграция, като Екатерина Захариева изрази вярата, че България също ще способства за евроинтеграцията на страните от Западните Балкани.

Твърдо сме уверени, че можем да оказваме помощ доста.

„ Дунав мост “ е добре поддържано оборудване, само че е явно, че е необходимо строителство на втори мост при Русе, добави Захариева. Румънска медия е сложила този въпрос пред министър Захариева, съгласно която сходна съгласуваност е значима за свързаността на задачите Балкани. Тя изрази вярата, че разговорът с румънската ще продължи да е добър.

Добрата инфраструктура носи съгласуваност и бизнес и на двете страни. Всяка страна с дълга история е имала местещи се граници, само че сегашните са обрисувани с интернационален контракт, тъй че реториката на турския президент Ердоган е неоснователна, означи Захариева, като разяснява думите му за Кърджалийско. Тя напомни, че и български политици са правили сходни изказвания.

Благодарността се дава, а не се изисква, изключително с тона на съветския патриарх, съобщи Захариева и добави, че българският народ изпитва нужната благодарност към Русия. Със сигурност не е прелестно да се държи подобен звук на българска институция.

Задължително е както постоянно сме благодарили на Русия, по този начин и да благодарим и на хилядите жертви на други страни, сподели външният министър.

Тя изясни, че правенето на стенограма или протокол при срещите на президента е под друг тип.

Русия постоянно е имала геостратегически интерес към Балканите и Проливите, съобщи Захариева. Интензивната изразителност сега се дължи най-вероятно на президентските избори, добави тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР