Благодарна съм за доверието от страна на ГЕРБ и Бойко

...
Благодарна съм за доверието от страна на ГЕРБ и Бойко
Коментари Харесай

Илиана Иванова: Винаги съм изпълнявала задълженията си с професионализъм, ще продължа да го правя

„ Благодарна съм за доверието от страна на ГЕРБ и Бойко Борисов да предложат моята кандидатура за български еврокомисар. Ще се веселя да разясня тематиката допълнително елементи, откакто бъдат спазени всички публични процедури по номинациите “, написа Илиана Иванова в формалния си профил във фейсбук.

„ Винаги съм изпълнявала отговорностите си с професионализъм и интегритет, представлявайки страната ни в Европа през последните 14 години. Ще продължа да го върша във всяка моя бъдеща роля “, дава обещание тя.

По-рано Борисов разяснява номинацията ѝ: „ Много познато лице в Брюксел. Много способена “, съобщи той.

Илиана Иванова е някогашен евродепутат на ГЕРБ, сега член на Европейската счете палата. Родена през 1975 година в Стара Загора.

От 2022 досега Иванова е и ръководител на Комитета за надзор на качеството в ЕСП. Иванова е била три мандата ръководител на Втори одитен състав, отговарящ за „ Инвестиции за доближаване, напредък и приобщаване “.

Илияна Иванова е виновен докладчик за одити в региона за оценка на образованието, финансирано от европейски политики, младежката претовареност, самодейността Индустрия 4.0 и цифровите нововъведения в Европа. Председател е на комитета за надзор на качеството, отговарящ за контрола върху всички одити, свързани с Плановете за възобновяване и резистентност.

От 2009 до 2012 година е била член на Европейския парламент, като е определена за заместник-председател на комисията по бюджетен надзор и като член на комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите. От 2007 до 2009 година е член на Столичния общински съвет. В интервала 2004-2006 година е анализатор в банки и финансови институции в Далас и Аризона, Съединени американски щати.

През 2004 година Илиана Иванова пази MBA в световното ръководство от Thunderbird University, Arizona State University, Аризона, Съединени американски щати. През 1999 година получава магистърска степен по интернационалните стопански връзки от Икономическия университет във Варна.

Владее британски, френски, немски и съветски език.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР