Благодарна съм, че изпращам годината с този лъч на справедливост.

...
Благодарна съм, че изпращам годината с този лъч на справедливост.
Коментари Харесай

Съдът: Иванка Динева е уволнена незаконно като шеф на Столичната здравна каса


" Благодарна съм, че адресирам годината с този лъч на правдивост. Винаги съм вярвала в правораздаването и в положителното. А истината е като водата, постоянно си намира път ", разяснява Динева в обществената мрежа.

Тя прибавя, че за клеветите по неин адрес предстоят други каузи.

На 26 септември 2023 година Динева стана изпълнителен шеф на Изпълнителна организация " Медицински контрол ".

Тя работи в системата на опазването на здравето от 2002 година Започва като младши специалист " икономист " в областен офис към РЗОК - София и доближава до длъжността основен специалист. От 2008 до 2012 година е заемала поредно няколко длъжности в Централно ръководство на НЗОК - основен юрист, и.д. шеф на независим отдел " Правен " и шеф на дирекция " Правна ". 

От 2012 година до началото на 2017 година работи като съветник в частния бранш, юрист към Софийска адвокатска гилдия, консултант на министъра на опазването на здравето и подуправител на НЗОК в интервала октомври 2015-февруари 2017 година

От май 2017 година до декември 2020 година Динева е консултант на заместител министър ръководителя по икономическата и демографската политика, а от декември 2020 година до септември 2022 година - шеф на Столичната здравна каса.

През юли тя беше претендентът на ГЕРБ за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Тя обаче отдръпна кандидатурата си след рецензии от ПП-ДБ поради противоречиви моменти от биографията ѝ, като това че два пъти е уволнявана от системата на НЗОК и подозрения, че е правила поръчкови инспекции.

Самият здравен министър Христо Хинков тогава дефинира Динева като " обществено компрометирана персона ", само че след това се извини за думите си. По-късно за началник на Задраната каса беше определен Станимир Михайлов, препоръчан точно от " Продължаваме промяната - Демократична България ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР