Благодарение на Васил Терзиев за първи път в историята на

...
Благодарение на Васил Терзиев за първи път в историята на
Коментари Харесай

Георгиев: Зам.-кметът по правни въпроси не си е взел изпита за юрист

" Благодарение на Васил Терзиев за първи път в историята на София имаме заместник-кмет по правни въпроси, който НЯМА юридическа дееспособност. Не, не е анекдот! Изглежда, че не е и подправена вест. Но нека ме опровергаят. " За това заяви Георги Георгиев в своя фейсбук профил.

Ето го и целия пост на депутата от ГЕРБ-СДС:

" Съгласно член 294 от Закона за правосъдната власт: " Завършилите висше обучение по специалността " Право " получават юридическа дееспособност след 6-месечен стаж като стажант-юристи и полагане на изпит ". От информация в обществените регистри се вижда, че Никола Лютов НЕ дава отговор на това условие на закона. Нека го отхвърли, в случай че не е по този начин.

Не се ли срами Васил Терзиев, с всичките му искания, че заместник-кметът му по правни въпроси не е дееспособен правист? Защо е назначил за " юрист на града " подобен човек? Толкова ли нямат готови фрагменти? Или други сътрудници с нужната подготовка отхвърлиха да влязат в екипа му?

На човешки език обяснено - началникът на всички адвокати в най-голямата община в България, който дава отговор за спазването на закона и управлява контракти за милиарди, не си е взел изпита в Министерството на правораздаването. И по тази причина НЯМА юридическа дееспособност. Толкова за Добрите Сили и техните " готови фрагменти ".

По подигравка на ориста, до момента в който през днешния ден изпитвам студенти по Право в Юридическия факултет на Софийския университет, до мен доближи и друга притеснителна информация.

Въпреки клетвите на Васил Терзиев, че няма да има чистка, през вчерашния ден са почнали да " оферират " на издържалите изпита в Министерство на правораздаването адвокати (т.е. по-квалифицирани от зам.-кмета) в общинския съвет да изоставен по взаимно единодушие. Неофициална версия из коридорите на общината - били хора на Георгиев. Всичко това е в съгласие с подписа на новия ръководител на съвета Цветомир Петров. Жалко е, че от през днешния ден Столична община няма да разчита на сътрудници адвокати с отличен триумф, които са работили за града повече от 3 години и назначени преди да стана ръководител на СОС, с които подготвихме стотици отчети, решения на съвета и десетки наредби.

Хората на Терзиев на най-високо равнище като Никола Лютов просто не са си взели изпита в Министерство на правораздаването. " Хората на Георгиев " устояха с отличие всички изпити. Включително и вчерашния - по достолепие. "

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР