Благодарение на усилията на институциите в България и Азербайджан първата

...
Благодарение на усилията на институциите в България и Азербайджан първата
Коментари Харесай

Ивайло Московски: Първата редовна въздушна линия между България и Азербайджан вече е факт

Благодарение на напъните на институциите в България и Азербайджан първата постоянна въздушна линия сред двете страни към този момент е реалност. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски по време на формалното посрещане на първия полет по линията Баку-София.

Министър Ивайло Московски изрази убеденост, че постоянните полети сред двете страни ще подтикват развиването на двустранните връзки във всички сфери и ще дадат опция на хората за налично и комфортно пътешестване. По думите му, тази въздушна линия е знак на задълбочаващото се другарство сред двата народа и страни, и ще спомогне за реализирането на голям брой планове.

Новата линия Баку-София е 77-та за летище София. Азербайджанските авиолинии, посредством структурното си отделение Бута Еъруейс, са 28-та самолетна компания извършваща полети до най-голямото летище на България, което през последната година означи растеж с над 30% на превозените пасажери. Авиокомпанията ще лети един път седмично във вторник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР