Благодарение на усилията на екипите и спасителите на БЧК все

...
Благодарение на усилията на екипите и спасителите на БЧК все
Коментари Харесай

Какви са най-честите инциденти по варненските плажове?

Благодарение на напъните на екипите и спасителите на БЧК към момента не са позволени водни произшествия с летален завършек на охраняемите зони и в работно време по варненските плажове, заяви за Moreto.net шефът на ДКЦ I „ Света Клементина “ доктор Иван Иванов.

Обикновено останалите произшествия, при които е оказвана здравна помощ, са на колабирали в рисково горещото време, травматизъм и порезни рани, инсулти , добавя той.

Д-р Иванов моли плажуващите да влизат в морето единствено в охраняемите зони, да не вършат това след хранене или приложимост на алкохол, а хората с хронични болести да не се излагат на слънце в часовете от 11.00 до 15.00 часа .

ДКЦ I „ Света Клементина “ за 22-ри път обезпечава здравното обслужване на варненските плажовете.

Медицинските екипи започнаха работа на 1 юни и ще останат до 30 септември, като работят от 8.00 до 18.00 часа . Първият дежурен екип проработи още на 20 май на варненските плажове. Медицинските екипи дежурят на над 30 пункта в кк Златни пясъци, Кабакум, кк Св. св. Константин и Елена, варненските плажове и кв. " Аспарухово ".

На разположение са 12 лекари-реаниматори, 38 медицински сестри и 6 водача с 4 реанимобила.

Предлаганата здравна помощ е изцяло безвъзмездна за плажуващите , като разноските за медикаментите и консумативите са за сметка на лечебното заведение. Ръководството е осигурило и мобилни телефони за връзка сред екипите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР