Благодарение на тях в Кресненското дефиле за последната година няма

...
Благодарение на тях в Кресненското дефиле за последната година няма
Коментари Харесай

Монтират гъвкави ограничители на пътя Русе - Бяла и в Прохода на Републиката

Благодарение на тях в Кресненското дефиле за последната година няма жертви на произшествия

Започна монтирането на гъвкави ограничители на път I-5 Русе – Бяла. Разделителни стълбчета ще има в четири прави с обща дължина 10,2 км на територията на област Русе. Два от секторите са сред Русе и Тръстеник, третият е преди Волово, а четвъртият е в региона на Бяла, оповестиха от АПИ.

Преди да започва слагането им на настилката бе положена алена маркировка с две бели линии от страни. Целта е повишение сигурността на придвижване и ограничение на неправилното изпреварване в прави със слаба видимост, в които е неразрешено изпреварването, само че разпоредбите за придвижване не се съблюдават от не малко водачи. Аналогична мярка през предходната година бе приложена и в правата от път I-1 през Кресненското дефиле. От юни м. година досега в 16-километровия сектор през дефилето няма нито един тежък пътен случай.

Направляващите стълбчета са с височина 0,75 м, а дистанцията сред тях ще бъде 12 м. При монтирането им ще се постанова ограничение на придвижването в едната лента по посока на придвижването. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост. Предвижда се слагането на ограничителите на всички сектори на път I-5 на територията на област Русе да завърши до края на октомври т. година

Агенция „ Пътна инфраструктура “ планува ограничаващи стълбчета да има на 25 прави с обща дължина близо 38 км в сектори от път I-5 Русе – Бяла - Велико Търново и на Прохода на Републиката – път II-55.

На пътя Русе – Бяла - Велико Търново са избрани 14 сектора с обща дължина 19,5 км, на които ще бъдат инсталирани гъвкави ограничители. От тях в област Русе са 4 сектора, а в област Велико Търново са 10 - сред Полски Тръмбеш и Велико Търново, с дължина над 9 км.

На второкласния път II-55 Дебелец – Гурково, който минава през Прохода на Републиката, ограничители ще има на 11 сектора с обща дължина 17,14 км. В област Велико Търново на следващия ден стартира монтирането на стълбчетата. Отсечките са 8 и са сред Дебелец и с. Лагерите, с обща дължина 12,24 км. В област Стара Загора ограничителите към този момент са сложени в три прави. Те са сред с. Лагерите и Гурково и са с дължина 4,9 км.

Гъвкавите разграничителни стълбчета са направени от синтетичен материал, допускащ прегъване при възможен конфликт с моторно транспортно средство, тъй че да няма заплаха от нанасяне на материални вреди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР