Благодарение на стабилността на защитниците в Соледар, Украйна е успяла

...
Благодарение на стабилността на защитниците в Соледар, Украйна е успяла
Коментари Харесай

Зеленски: Благодарение на твърдостта на войниците в Соледар спечелихме допълнително време и сили за Украйна

Благодарение на стабилността на бранителите в Соледар, Украйна е съумяла да завоюва в допълнение време и сили. Това сподели във видеообръщение президентът на страната Володимир Зеленски, представен от Укринформ .

По думите на президента, в хода на извършеното съвещание на Ставката на главнокомандващия в понеделник е разисквана обстановката в Донецка и Луганска област, където обстановката " е най-гореща “.

Зеленски увери, че " макар че в този момент окупаторите са съсредоточили най-големите си старания върху Соледар, резултатът от тази тежка и продължителна борба ще бъде освобождението на целия ни Донбас “.

" Благодаря на всички наши бойци, които пазят нашия Бахмут и демонстрират оптималната устойчивост! Благодаря на всички бойци в Соледар, които устояват на новите и още по-твърди офанзиви на нашествениците! Изключително мъчно е - съвсем не останаха цели стени... Благодарение на устойчивостта на нашите бойци там, в Соледар, спечелихме в допълнение време и спомагателни сили за Украйна “, съобщи президентът.

Съгласно думите на Зеленски, " всичко е изцяло разрушено, живот съвсем не е останал. А те изгубиха хиляди: цялата земя под Соледар е в труповете на нашествениците и в белези от ударите. Ето по какъв начин наподобява лудостта “.

Освен това президентът на Украйна означи, че сега ВСУ интегрира " в нашата отбранителна система нова бойна техника и техника, която получаваме от нашите сътрудници. Ние вършим всичко, с цел да подсигуряваме, че има допустимо минимум време сред съглашението за спомагателна поддръжка и използването на тази поддръжка на бойното поле “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР