Благодарение на смяната на ръководителя на комитетите със специално влияние

...
Благодарение на смяната на ръководителя на комитетите със специално влияние
Коментари Харесай

The Economist: Руските шпиони по света са по-силни от всякога

Благодарение на промяната на ръководителя на " комитетите със особено въздействие " Руската федерация съумя да оправдава разузнаването си на международната сцена, написа The Economist.
 
Журналистите означават няколко забележителни неуспеха на съветските шпиони. По-специално, несполучливият опит за ликвидиране на съветския опозиционен водач Алексей Навални с отровата " Новичок ", подценяването на въоръжените сили на Украйна в навечерието на пълномащабното навлизане в Украйна и невъзможността да се спре миналогодишният протест на водача на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин.
 
" Русия осъзна, че се нуждае от по-честни отчети от своите сътрудници. Москва назначи Сергей Кириенко,  първи заместник-ръководител на Администрацията на президента на Русия, да оглави " комитетите със особено въздействие ". Шпионите координират интервенциите против Запада и по-късно мерят резултата от тях.
 
Тази смяна докара до това, че съветското разузнаване стана доста по-ефективно. По-специално в обявата се отбелязва въздействието на фирмите на територията на западните страни във връзка с отпущането на помощ за Украйна.
 
" През януари немски специалисти разгласиха информация за ботове, които в продължение на един месец са разпространявали всекидневно стотици хиляди известия на немски език в мрежата X с 50 000 акаунта. На 12 февруари Франция разкри огромна мрежа от съветски уеб страници, които са разпространявали дезинформация във Франция, Германия и Полша ", напомня изданието.
 
 Руски хакерски атаки Руски хакерски атаки Източник: Zonanews
Журналистите означиха подобряването на качеството на работата на други съветски специфични служби. Сега ФСБ, СВР и ГРУ в частност вербуват руснаци, отпътували за Европа. Отбелязва се, че тези хора съставляват изключително огромна заплаха за Германия, тъй като броят на съветските бежанци там се е нараснал доста след глобите на балтийските страни.
 
Освен това изданието отбелязва, че съветските разследващи служби може да се занимават с подготовката на война сред Русия и НАТО. Сред методите, с изключение на кражба на класифицирана информация, може да е и опит за утежняване на връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, подкопаване на помощта за Украйна и провокиране на спорове сред членовете на Алианса.
 
Страните от НАТО все по-често стартират да приказват за директен спор с Русия. Например генералният секретар на Алианса Столтенберг неотдавна съобщи, че НАТО би трябвало да се приготви за възможна десетгодишна борба с Русия, защото нейната експанзия може да се популяризира и в други страни.
 
Все по-често страните от НАТО започнаха да приказват за директен спор с Руската федерация. Например, генералният секретар на НАТО Столтенберг неотдавна съобщи, че НАТО би трябвало да се приготви за възможна десетгодишна борба с Русия, защото експанзията й може да се популяризира и в други страни.
 
По-рано публицисти от " Билд ", базирайки се на секретни материали на Бундесвера, писаха и за допустима война сред НАТО и Руската федерация. По-специално, беше казано, че военните дейности " неизбежно " ще стартират през 2025 година.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР