Благодарение на съпричастността на десетки кръводарители от Пловдив и страната

...
Благодарение на съпричастността на десетки кръводарители от Пловдив и страната
Коментари Харесай

Спасиха 29-годишна родилка с ДИК синдром

Благодарение на съпричастността на десетки кръводарители от Пловдив и страната и бързата способена здравна експертиза на медиците от УМБАЛ " Пълмед " живота на 29-годишна родилка с ДИК синдром бе избавен, като тя към този момент е в устойчиво положение и отвън заплаха за живота.

Пациентката, която е здравна сестра в Отделението по хирургия на лечебното заведение, постъпва за обикновено раждане на термин преди броени дни.

След сполучливото родоразрешение тя получава сериозен кръвоизлив, който отключва извънредно редкия, само че един от водещите до съдбовен край т.нар " ДИК синдром " (синдром на дисиминирана интравазална коагулация).

Няколко дни експерти от разнообразни отделения в болничното заведение се бориха за нейния живот. Общите старания на екипите на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване с шеф доктор Димитър Димитров, на Отделението по акушерство и гинекология с шеф доктор Спас Патишанов и бранш Неонатология с шеф доктор Милослав Вълчев дадоха резултат и сега индикаторите на младата майка и бебето й са постоянни.

" Родилката и наша колежка към този момент е в устойчиво положение и без заплаха за живота. До момента са й преляти десетки сакове кръв и кръвни артикули, по този начин значими за сполучливото осъществяване на комплексното й лекуване. Благодарим на стотиците хора, които се сплотиха и демонстрираха съпричастност след апела на фамилията за кръводаряване. Надяваме се възобновяване й да продължи през идващите дни и да я изпишем идната седмица дружно с дребния й наследник, който е в прелестно здраве ", разяснява доктор Спас Патишанов, шеф на АГ отделението в УМБАЛ " Пълмед ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР