Благодарение на помощта на Съветския съюз стана възможно да се

...
Благодарение на помощта на Съветския съюз стана възможно да се
Коментари Харесай

Макаров настоя да се гледат истинските материали за Червената армия

" Благодарение на помощта на Съветския съюз стана допустимо да се сътвори и да се въоръжи българската войска, и най-сетне да се разбие фашистката Германия ".

Така съветският дипломат в България Анатолий Макаров разяснява дипломатическият спор сред България и Русия , почнал във вторник, когато от българското Министерство на външните работи жигосаха съмнителната историческа теза на Русия за " избавление " от нацизма.

Макаров откри формалното изложбата с към този момент ново заглавие - " Пътят към успеха: историческите източници " в Руския информационно-културен център. На откриването участваха още водачът на Българска социалистическа партия София Калоян Паргов, депутатът Георги Свиленски, членът на Българска социалистическа партия Георги Гергов, първият български космонавт Георги Иванов, някогашният министър на културата Георги Йорданов и други.

Руският дипломат насочи зов да се потърси из показаните материали какъв брой хиляди тона снабдяване е било безплатно предадено на България . Обърнете внимание какъв размер въоръжение и бойни муниции са получили от алената войска българските въоръжени сили, уточни Макаров.

По думите му ликуването на българския народ по улиците на София е задоволително самопризнание за това, че идването на алената войска е било предстоящо и избавително. " И руските бойци, и българските партизани са ги посрещали тук като освободители, като герои " , сподели съветският дипломат и напомни, че тогава хората са си давали сметка, че без забележителен запас не можело да става дума за свободното бъдеще.
 Отбелязват спорния 9 септември с галерия и митинг
Отбелязват спорния 9 септември с галерия и митинг

Изложбата докара до дипломатически спор с Русия

Макаров уточни, че от времето на по този начин наречения демократически преход събитията от тези години е фешън да се назовават окупация. Макаров постоянно срещал изявления за най-страшните ужаси и безчинства, които сякаш правила алената войска с българското население. Интересно е, че такива гръмки обвинявания се издигат без нито едно доказателство, играят си с страстите на хората, а при инспекция се оказва, че нямат нищо общо с действителността, означи съветският дипломат в България.
 Министерство на външните работи жигосах съмнителната историческа теза на Русия за
Министерство на външните работи жигосах съмнителната историческа теза на Русия за " избавление " от нацизма

Тази теза привилегировала единствено някои политически среди у нас

Той прикани хората да погледнат деликатно фотосите и документите, показани в изложбата, защото това са същинските материали, които не лъжат. Всички материали свидетелстват за това, че задачата на алената войска е била извънредно освободителна , акцентира Макаров.

В тези дни преди 75 години българският народ с тържествуване и наслада посрещна войските на алената войска. Без нито един патрон и без нито един изстрел са вървели из страната руските войни. Те са преследвали една единствена цел - да избавят българския народ от нацизма, напомни Макаров.
 В Русия оповестиха за
В Русия оповестиха за " неморална " позицията на Министерство на външните работи, заплашват България

Руската имперска безочливост няма граници...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР