Благодарение на подкрепата от Има такъв народ, ГЕРБ и ДПС

...
Благодарение на подкрепата от Има такъв народ, ГЕРБ и ДПС
Коментари Харесай

Иде ли подмяна на вота? ГЕРБ и ДПС пак ще правят изборите, ИТН им даде гласовете си в ЦИК -

Благодарение на поддръжката от " ИТН ", ГЕРБ и Движение за права и свободи получиха всички управителни постове в районните изборни комисии, които ЦИК разпредели. Това са към 1/4 от РИК-овете в страната, измежду които многомандатните региони в Бургас, Пловдив-град, Пловдив-област.

По закон партиите се договарят пред регионалните шефове за постовете им в РИК. Например в трите столични многомандатни столични региони единият ръководител е от " Продължаваме промяната ", другият от " Демократична България ", а третият от ГЕРБ. Другата извънредно значима служба - секретар, е от друга групировка. 

Ролята на ръководителя и на секретаря на РИК е извънредно значима за изхода на изборите, защото те са хората, които подписват протоколите, алармират за нарушавания и прочие

От неуспеха на договарянията сред политическите сили завоюваха ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, които с поддръжката на " ИТН " получават шефските и секретарски места в Пловдив-град, Пловдив-област, Бургас и на други места. А получилата най-вече гласове на предходните парламентарни избори " Продължаваме промяната " остава без свои хора - причина, заради която . Само на едно противоречиво място с председателски пост в РИК се снабди Българска социалистическа партия.  

 В София ситуацията е друго, защото участниците във вота разпределиха местата сред Политическа партия, " Демократична България " и ГЕРБ.

Лоша смешка на Политическа партия изигра и обстоятелството, че съставът на Централната изборна комисия не бе изменен след предишния избор. Така групировката на Кирил Петков и Асен Василев остана без свои представители в ЦИК.

Всички 31 районни изборни комисии към този момент са назначени от ЦИК и от на следващия ден стартират работа. До 17:30 ч. на 30 август в районните комисии ще се записват партийните листи с претендентите за депутати.

Кандидат за депутат може да бъде препоръчан единствено от една партия или коалиция, най-вече в два изборни региона.

Междувременно до 17 часа на 17 август тече срокът за регистрация в ЦИК на партиите и обединенията, а документи се одобряват и през почивните дни.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР