Благодарение на некомпетентната финансова политика на Асен Василев бързо се

...
Благодарение на некомпетентната финансова политика на Асен Василев бързо се
Коментари Харесай

Слави се разгневи: Това е нещо нечувано от епохата на Виденов досега!

Благодарение на некомпетентната финансова политика на Асен Василев бързо се плъзгаме към бюджетна злополука. Това написа в профила си във " Facebook " водачът на " " Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в. 

" Времето разкрива истината. Лошото ръководство на държавните финанси през 2022 година, поради което Политическа партия „ “ напусна обединението, дава своите отровни плодове. Безконтролното харчене на държавни средства докара до това, че служебното държавно управление предлага нарастване на налозите – Данък добавена стойност да бъде повишен на 22 %, а плоският налог за компаниите на 15% ", уточни той. 

" Вчера служебното държавно управление внесе бюджет с недостиг от 6.4% от Брутният вътрешен продукт. Това е нещо нечувано от епохата на Виденов до момента, а всички помним по какъв начин приключи тя. За някои политици това, което се случва, може би е изненадващо, а за други дори е напълно обикновено и мечтано. А в реалност голям брой икономисти още от лятото на 2021 година предвиждаха да се случи тъкмо това.

За 2-3 къси години бюджетните разноски на страната, измерени в млрд лева, съвсем се удвоиха. Публичният дълг беше под 30 млрд лева През тази година той може да наближи 50, а следващата година – 60 млрд лева Вместо през този интервал България да се приближи до Еврозоната (като Хърватия), да увеличи своя кредитен рейтинг и да притегли многомилиардни вложения (като Румъния и Сърбия), ние се къпем в блаженството на некомпетентността и популизма ", написа още Трифонов. 

" Както всеки различен развой в политиката, и тези феномени имат своята ясна причина. Това е левичарската идеология от Венецуелски вид, която завладя първото служебно държавно управление през 2021 година и постоянното държавно управление от 2021 – 2022 година Финансовият „ гуру “ на тази ера, някогашният финансов министър от Политическа партия Асен Василев, изповядва обикновена идеология, която може да се заключи в единственото изречение: „ Колкото по-голям бюджетен недостиг имаме, колкото по-голям дълг натрупаме, колкото по-големи обществени разноски раздадем и ги финансираме само с нови заеми и с парите от Плана за възобновяване и резистентност – толкоз по-добре “ ", прибавя той.

" В момента тече полемика по отношение на вноса на украински храни. Една от аргументите да стигнем дотук е така наречен „ Зърнена специфична интервенция “ от пролетта на 2022 година Тогава държавното управление разпореди на държавни сдружения с личен състав от 8 души да закупят милион и половина тона зърно. За задачата бяха източени 1.2 млрд лева от кръвта на енергетиката.

Междувременно държавното управление упражни административен рекет върху зърнопроизводителите, с цел да попречва техния експорт на тогавашните рекордно високи цени. Накрая зърното не беше купено от страната, а фермерите осъществиха големи загуби. А този 1.2 милиарда лв. отидоха незнайно къде, а може би бяха просто откраднати. И да не не помни – спомняте ли си 9-те милиарда, изхарчени в края на 2021 година от същия този Асен Василев, които ние като народ не разбрахме защо и при кого отидоха? ", пита той. 

" И до през днешния ден представителите на Политическа партия настояват следното:

- По тяхно време дългът не се бил вдигнал

- С бюджета всичко е наред

- Преди последните избори предлагаха пенсиите да се вдигнат с нови 20%

Сегашните дейности на служебният финансов министър Росица Велкова, която е била зам.-министър на Асен Василев, ясно демонстрират каква в действителност е истината ", декларира Трифонов.

" Вчера президентът рационално разяснява, че в случай че служебният кабинет беше вкарал бюджет през ноември, дефицитът щеше да скочи с нови 10 милиарда лева

Най-важният въпрос е какво да вършим оттук насетне. България не се нуждае от нови избори. Не се нуждае и от популистко ръководство. Нуждае се от постоянен постоянен кабинет с огромна храброст и мощна воля, който да обърне сегашната трагична наклонност. За да е мощна една стопанска система би трябвало да има вложения. Само това ще докара до по-високи приходи и до възстановяване живота на всички! Трябва ни бюджет, който да демонстрира желанието на страната да подкрепя всички локални и задгранични вложители, които желаят да развиват бизнес в България.

Правилните дейности, съгласно мен, не включват нарастване на налозите. Не включват и отвод от Еврозоната за десетилетия напред, а включват промени в обществения бранш и ограничение на астрономическия растеж на разноските ", показва в умозаключение водачът на Има Такъв Народ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР