Благодарение на нашите упоритост и аргументи, днес Народното събрание реши

...
Благодарение на нашите упоритост и аргументи, днес Народното събрание реши
Коментари Харесай

Нинова: Благодарение на усилията на БСП минималната заплата ще бъде 50% от средната

„ Благодарение на нашите непримиримост и причини, през днешния ден Народното събрание реши минималната работна заплата да бъде 50% от междинната брутна заплата “.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в Народното събрание.

„ Това беше един от първите законопроекти, които внесохме още през октомври. От тогава до в този момент над 40 пъти, по разнообразни способи и процедури, внасяме в залата и вършим предложение този законопроект да бъде гледан. Винаги се намираше метод да бъде отритнат, само че ние, настойчиво и уверени, че половин милион работещи и изключително работещи небогати, имат потребност от поддръжка, го предлагахме още веднъж “, посочи тя.

Нинова изясни, че към октомври предходната година това са били 850 лева, а по груби калкулации и прогнози, в този момент нарастването ще бъде сред 100 и 150 лева „ За страдание, залата не одобри това да стане от 1 юли. Причината е, че служебният кабинет не внесе бюджет и за 2023 година няма планове. Залата одобри това да се случи от 1 януари 2024 година Въпреки това отчитаме като наш забележителен триумф в последните дни на Народното събрание – още една обществена облага и още една извоювана победа за служащите, работещите небогати и техните фамилии “, добави водачът на Българска социалистическа партия.

В умозаключение Корнелия Нинова благодари на депутатите от другите парламентарни групи, които са подкрепили предлагането на левицата. „ Ще се радваме то да стане факт и хората да го усетят в действителния живот, в фамилиите си и да им помогнем в тези сложни спешни времена “, сподели още тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР