Благодарение на мерките срещу коронавируса повече от 2,1 млн. германци

...
Благодарение на мерките срещу коронавируса повече от 2,1 млн. германци
Коментари Харесай

Няма да повярвате какви щети е нанесъл К-19 на Германия

Благодарение на ограниченията против ковид повече от 2,1 млн. германци са изправени пред финансови загуби, които заплашват съществуването им, съобщи Welt, базирайки се на ново проучване. Този брой поданици образува 2,6% от популацията, написа money.bg.

Според данните до това са довели регулациите за обществена отдалеченост и насилственото затваряне на доста от бизнесите в страната, показват от Kantar, които са създали разбора по поръчка на Postbank. Още 3,5 млн. души изпитват съществени финансови усложнения. Това образува 4,2% от популацията.

Общият дял на хората, които търпят финансов удар, обвързван директно с дейностите на управляващите, е над 25% от интервюираните. Те са показали, че разполагат с по-малко средства, в сравнение с преди рецесията.

Сред най-засегнати от ограниченията са бизнесмените и самонаетите, които постоянно въобще не разполагат с приходи по трудов контракт. В този случай даже и държавните ограничения, които крият риска по-скоро от основаване на трайна безработица, в сравнение с са сериозна опора, в действителност даже не могат да компенсират загубите.

Данните на Kantar показват, че няма група от популацията, която да не е финансово потърпевша от ограниченията против вируса. Според тях съвсем четвърт от хората с главно или приблизително обучение са показали, че са изправени пред финансови усложнения, като делът не е доста по-нисък измежду интервюираните висшисти - 19,6%. Равнището на месечните приходи, получавани до наскоро, също не е аршин за това дали хората сега търпят финансови компликации.

Все отново фамилният статус се оказва причина за финансови компликации, като разликата е съвсем двукратна. Докато при едночленните семейства единствено 17% са показали, че са ударени от ограниченията, над 30% от тричленните се оказват наранени. Това не е учудващо, като се имат поради по-високите разноски, свързани с развъждането и образоването на едно дете да вземем за пример.

Подобна позиция се удостоверява и от възрастовата разбивка на потърпевшите от дейностите на държавното управление. Сред хората на възраст сред 30 и 39 години, делът на засегнатите е 37%, а при 7% във възрастовата категория ограниченията водят до застрашаващи оцеляването последствия.

Нещо, което нормално не се загатва, само че е маркирано от Kantar, е, че изпадането в тежко финансово усложнение пречи на германците да икономисват пари. Това значи, че тяхното ползване ще спадне даже и след "нормализирането " на ситуацията. По-сериозният проблем обаче е, че вследствие на това бизнесите няма да имат средства, които да изтеглят на заем, с цел да се развиват, или заемът им ще бъде с нараснала цена.

Данните демонстрират, че в групата 30-39-годишни, при настоящата обстановка спестявания не могат да си разрешат цели 20% от интервюираните. Техният дял при сходно проучване, извършено единствено година по-рано, беше под 7%. Като цяло съвсем 6% от интервюираните не могат да си разрешат безусловно никакви спестявания.

Въпреки усложненията, съвсем 12% от интервюираните акцентират, че сега пътуват повече, в сравнение с преди. Сред аргументите за това са поевтиняването на горивата и понижаването на други разходни пера, което се дължи на обстоятелството, че до неотдавна хората просто не можеха да отидат на ресторант или на кино, да вземем за пример.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР