Благодарение на ИТН машинното гласуване се въведе преди изборите през

...
Благодарение на ИТН машинното гласуване се въведе преди изборите през
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Твърдо сме против хартиената бюлетина, но трябва да се направи одит на „Информационно обслужване“

Благодарение на Има Такъв Народ машинното гласоподаване се вкара преди изборите през юли предходната година!

Ние държим на машинното гласоподаване, тъй като с хартията е ясно какво се случва! Това, което вършат ГЕРБ, Движение за права и свободи и дебело наблягам Българска социалистическа партия, се прави за да могат да манипулират долкото могат идните избори в тяхна изгода с хартиена бюлетина. То е очевадно и хората го схващат. Това съобщи заместник-председателят на „ ИТН “ – Тошко Йорданов, в ефира на Българска национална телевизия.

Той обаче акцентира, че машините, които бяха купени от ГЕРБ, подлежат на операция и това е потвърден факт, въпреки и не в България. „ В България има основателни подозрения за манипулиране на данните, тъй като в никакъв случай до момента страната не е правила одит на Информационно обслужване. А там в последна сметка се сумират данните и там могат да се вършат занимателни неща. С машините също могат да се вършат занимателни неща – да вземем за пример всеки пети глас да отива някъде другаде “.

Йорданов разясни, че е имало доста странни нелогични гласувания на последните избори, като да вземем за пример големия избор за Политическа партия в циганския квартал в Пловдив.
„ Не мисля, че таргетът на Политическа партия са малограмотните български жители.

А в София също в малограмотните квартали имаше тежко противоречие. Нелогично е, тъй като за всяка една партия се знае къде има поддръжници, гласоподаватели и членове “.

Той уточни, че има няколко разновидността за допустима операция, като да вземем за пример да се зададе авансово резултата в регионите и секциите, където хората не могат да четат и каквото и да е отпечатано на бележката, те просто я пускат в урната! „ Затова споделям, че е допустимо всеки пети или десети глас от една партия, да отива другаде, още в машините.
Отделно може да е повлияно, когато се преизчисляват гласовете и се трансферират от другите региони. Затова Има Такъв Народ настоявахме за одит в Информационно обслужване и предните, и по-предните избори. Само че ни упрявляваха служебни кабинети и никой не си направи тоя труд за одит! За да има успокоение там би трябвало да се направи одит! “

Относно договарянията за кабинет, заместник-председателят на „ ИТН “ разяснява, че сега се удостоверява всичко, което Има Такъв Народ са казвали за лицемерието в политическия живот.

„ Тази игра сега тече, тъй като ние не успяхме да влезем в Народното събрание. В момента нас ни няма и няма кого незабавно да обвинят! И сега играта е кой да бъде отговорен, че отиваме в избори! “

Йорданов попита риторично, дали Политическа партия и Демократична България в този момент ли разкрили какви са Българска социалистическа партия, тяхното лицемерие и че не се понясят. „ Та Българска социалистическа партия още в предишния парламент желаеха хартиена бюлетина! Защо тогава на Политическа партия и Демократична България не им просветна, че Българска социалистическа партия не стават за сътрудник, а се концентрираха върху нас и изговориха куп неистини за Има Такъв Народ. По-рано Демократична България желаеха да забранят Българска социалистическа партия, а в предишния парламент им бяха любовен сътрудник “.

Тошко Йорданов бе безапелационен, че в случай че Има Такъв Народ бяха в Народното събрание – ръководител на Народно събрание нямаше да е Вежди Рашидов, нито пък различен от Герб и най-вероятно е щяло да има държавно управление без ГЕРБ и Движение за права и свободи!

„ Не непременно, само че хипотетично щеше да има държавно управление с написани доста по-точни правила от предходното. Щяхме да водим диалози с тези партии, които са срещу модела Герб-Дпс. Макар че като погледнем дейностите им те в действителност, нито Българска социалистическа партия, нито Политическа партия не са толкоз Анти-Герб настроени. Забравете какво споделят от трибуната. Докато беше обединението, те не пипнаха нито един човек на Герб, а работеха добре с тях. Даже назначаваха фрагменти на Герб и на равнище оперативно деяние си работеха доста добре дружно. На Политическа партия половината им фрагменти са от Герб, като Калина Константинова. Хората малко по малко ще видят тези неща “.

Йорданов акцентира, че Има Такъв Народ няма проблем с лицата на партията, и при тях има експертен метод, до момента в който при другите партии методът е партиен.
„ Разликата сред нас и другите партии е, че „ ИТН “ залага постоянно на специалистите (независимо дали са членове на ИТН), до момента в който останалите партии на всички места пробутват политически лица. Партията е политическо тяло, само че ние имаме стратегия и цели, които би трябвало да гоним! Затова намираме специалистите, които да свършат работа в съответния бранш. В „ ИТН “ събираме свободни хора за съответна активност и в случай че успеем – успеем! Ако не – продължаваме да се борим за това! “

Според заместник-председателя на „ ИТН “ се е оказало, че в политиката всичко се случва доста постепенно и с дребни стъпки, а когато направиш нещо хубаво – нормално всички скачат, тъй като си развалил нечия спекулация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР