Благодарение на ЕПЗД хората ще имат незабавен, безплатен и лесен

...
Благодарение на ЕПЗД хората ще имат незабавен, безплатен и лесен
Коментари Харесай

ЕК гарантира единни здравни услуги за пациентите

Благодарение на ЕПЗД хората ще имат неотложен, безвъзмезден и елементарен достъп до своите здравни данни в електронен тип. Те могат елементарно да обменят тези данни с други здравни експерти в страните от Европейски Съюз, с цел да се усъвършенства даването на здравни грижи.

Държавите от Европейски Съюз ще подсигуряват, че систематизираните данни за пациентите, електронните предписания, медицинските изображения и заключенията по отношение на тях, лабораторните резултати и епикризите са издадени и признати в общ европейски формат.

Оперативната съгласуемост и сигурността ще станат наложителни условия.

За да се подсигурява отбраната на правата на жителите, всички страни от Европейски Съюз би трябвало да основат органи в региона на цифровото опазване на здравето, които ще вземат участие в трансгранична цифрова инфраструктура (MyHealth@EU, инфраструктура за данни " Моето здраве в Европейски Съюз " ), помагаща на пациентите да споделят своите данни в чужбина.

Освен това ЕПЗД обезпечава поредна, надеждна и ефикасна рамка за потреблението на здравни данни за научни проучвания, нововъведения, основаване на политики и регулаторни действия, като в същото време подсигурява цялостно съблюдаване на високите стандарти на Европейски Съюз за отбрана на данните.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР