Благодарение на дарения от родопчани 18-годишната Даниела от Смолян получи

...
Благодарение на дарения от родопчани 18-годишната Даниела от Смолян получи
Коментари Харесай

Направиха трансплантация на Дани в Турция, братчето й стана ...

Благодарение на дарения от родопчани 18-годишната Даниела от Смолян получи втори късмет да живее. Преди броени дни лекарите в турска клиника направиха животоспасяваща трансплантация. Донор на стволови клети бе по-малкото й братче. Той е изписан от лечебното заведение и се прибира в Смолян, оповестиха близки на фамилията. Даниела обаче ще остане в болничното заведение за наблюдаване към двадесет дни, с цел да преценяват медиците дали организмът й ще одобри стволовите кафези. 

Даниела Йорданова се разболява от остра лимфобластна левкемия едвам седемгодишна. Десет години се бори с тежкото заболяване. Години се подлага на химиотерапия и лъчетерапия, само че без трайно усъвършенстване. Според медиците единственият късмет на момичето да оцелее бе трансплантация на стволови кафези и костен мозък в чужбина.

Сумите, които желаеха немските клиники бяха големи и непостижими за събиране даже за една година от родопчани. Най-поносимата финансово оферта пристигна от турска клиника, а сумата от 75 000 евро за трансплантацията бяха събрани с десетки мероприятия и дарителски кутии от родопчани в района и живеещи по целия свят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР