Благодарение на БСП и колегите от Продължаваме промяната в предишното

...
Благодарение на БСП и колегите от Продължаваме промяната в предишното
Коментари Харесай

Гечев: В предишния редовен кабинет достигнахме 20 млрд. лв за социална политика благодарение на БСП

Благодарение на Българска социалистическа партия и сътрудниците от " Продължаваме " смяната в предходното постоянно държавно управление достигнахме рекордните 20 милиарда лв. за обществена политика. Може да има дейна и ефикасна обществена стратегия в границите на изисикванията на Европейския съюз. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

По отношение на държавния бюджет имаме доста разлики с сътрудниците от ГЕРБ и " Демократична България ", тъй като те водят политика, която опонира на политиките на Европейския съюз, съобщи той.

Българското държавно управление би трябвало да има стратегия с национални цели, каквато имат редица европейски страни, като Германия и Чехия да вземем за пример, и тя би трябвало да бъде следвана. Ние предлагаме да се харчи съгласно националните цели, а не съгласно това кой има по-интересно предложение, акцентира Гечев.

Ние предлагаме последователно да увеличим каузи на бюджетните разноски от брутния вътрешен артикул. 10% при 184 милиарда лв. Брутният вътрешен продукт значат, че държавното управление би разполагало с 18,5 милиарда лв.. Това значи доста за вложенията, пенсиите и така нататък Като предлага различен бюджет, Българска социалистическа партия се базира напълно на европейския опит, уточни социалистът.

Той разяснява и прекратяването на концесията на пристанище " Росенец ", което се употребява от " Лукойл ".

Това е нарушаване на интернационалното право и ще има големи резултати върху България. Може да докара до мощно понижаване или прекъсване на производството на горива. Като посегнем на концесията за 35 година, ще има каузи за стотици милиони. А и по какъв начин по-късно непознатите вложители ще желаят да подписват контракти за концесия в България? Веднъж подписани контракти, би трябвало да се извършват, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

Това е пранатягане на служебното държавно управление, което беше импортирано от Движение за права и свободи. Тук прозират доста тесни ползи - освен външни, а и доста съществени бизнес ползи от страна на вносителя на този закон, сподели още Гечев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР