“Благодарен съм на Плевенска филхармония за това, че подкрепят всички

...
“Благодарен съм на Плевенска филхармония за това, че подкрепят всички
Коментари Харесай

Веско Ешкенази: С колегите от Плевенска филхармония представяме музиката, по наш начин и прочит, в който сме 100 % уверени

“Благодарен съм на Плевенска филхармония за това, че поддържат всички мои начинания и вършим дружно чудесни неща за публиката.

Публиката в Добрич беше неповторима и ни посрещна доста топло. Радвам се, че след няколко години неявяване още веднъж се срещнахме “.



Това сподели за Дарик радио световноизвестният цигулар Веско Ешкенази, който дружно с музикантите от Плевенска филхармония стартира представянето на две взаимни стратегии в следващо национално турне. Стартът беше даден на 6-ти юли в препълнената зала на Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “ в Добрич.



„ Втората ни стратегия, която следва да представим в Силистра и Русе на 18-ти и 19-ти юли съдържа „ Годишните времена “ на Вивалди и „ Годишните времена “ на Астор Пиацола.

Това е стратегия, която доста харесваме с сътрудниците от Плевенска филхармония, свирили сме я на доста места и на драго сърце ще я представим и в Силистра и Русе.

После следва още веднъж да свирим в няколко български града с програмата „ В света на музиката “ и акордеонистката Вероника Тодорова. Това са градовете Монтана на 24 юли, Созопол на 31 юли, взала „ България “ в София на 3-ти август, и на 4 август в село Дебнево на фестивала „ Jamm on the river ” – едно доста красиво място в Троянския Балкан.

Тази поредност от концерти ще приключим с концерт в Горна Оряховица на 4-ти септември.

С неспокойствие чакам да се насладим на неповторимите творби, които включва програмата „ В света на музиката “, в която свирим дружно с Вероника Тодорова - акордеон ", сподели Веско Ешкенази.



За отбелязване е, че огромният български цигулар излиза на сцената с цигулка „ Гуарниери дел Джезо “.

„ Това е една от най-хубавите цигулки, които е правил майсторът и имам щастието да изсвирвам на нея към този момент дълги години, и пъбликата всякога да се среща с прелестните тембри на този инструмент.

За Дарик радио, Веско Ешкенази, който е концертмайстор на „ Концертгебау “ оркестър в Амстердам - Нидерландия, разяснява това, какво е за него контактът с музикантите от Плевенска филхармония, изпълнявайки двете потвърдено атрактивни стратегии:

„ За мен това е огромно благосъстояние, тъй като аз доста обичам да работя с сътрудниците в България – с акордеонистката Вероника Тодорова, с Гого Милтиядов като диригент и аранжор, да свирим тези в действителност красиви музикални творби, включени в стратегиите, по един наш метод и прочит, в който ние сме 100 % уверени и стоим зад него. В същото време реакцията на публиката на всички места – с бурни овации и бисове в края на концертите, ни дава един голям заряд “.



Наред с цялото благосъстояние на музиката, която е съществена част от живота му, напълно неотдавна, Веско Ешкенази стана татко на своята дребна щерка, което обогати в голяма степен живота в фамилията му.

„ Това е в действителност едно от най-важните неща, които могат да се случатв животаи тъкмо поради това, аз се усещам като един доста благополучен човек “, сподели за Дарик огромният цигулар и горделив татко – Веско Ешкенази.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР