Blackstone е напът да приключи набирането на най-големия фонд за ...

Blackstone е напът да приключи набирането на най-големия фонд за

Blackstone набира най-големия фонд за недвижими имоти в историята

Blackstone е напът да завърши набирането на най-големия фонд за недвижими парцели на стойност 20 милиарда $, който ще разшири въздействието на капиталовата компания върху плащаните цени за огромни офис кули, търговски центрове и хотели по света, оповестява Wall Street Journal.

Средствата, които Blackstone е набрала от американски и задгранични фондове, задгранични държавни управления и заможни физически лица, са над два пъти повече от всеки различен фонд, набиран от съперник, сочат данни на компанията Preqin.

Очаква се фондът да бъде финализиран през първото тримесечие на 2019 година, оповестяват осведомени източници.

Рекордният размер на фонда отразява както историята на компанията от Ню Йорк на двуцифрена възвръщаемост, по този начин и наклонността ръководители на пенсионни фондове и други огромни вложители да избират открити имена с добра история.

Действителната покупателна мощ на Blackstone с новия фонд доближава близо 60 милиарда $. Причината е, че имотните фондове всекидневно употребяват два $ дълг за всеки $ от капитала, споделят осведомени със тактиката на компанията източници. 60-те милиарда $ са повече от общата стойност на всички бизнес парцели, закупени в Ню Йорк, Чикаго и Сан Франциско през първите 11 месеца на 2018 година, демонстрират данни на Real Capital Analytics.

Още по тематаКои са най-големите имотни компании в света?Американската компания Blackstone придобива хотелска верига за 3,7 милиарда долара11 години по-късно Blackstone се разделя с инвестицията си в Hilton
Т. нар. „ опортюнистични “ фондове за недвижими парцели на Blackstone, които поемат по-големи опасности в търсене на по-висока възвръщаемост, носят годишна чиста възвръщаемост от 16%, което ги слага на водеща позиция спрямо съперниците им в последните 27 години, демонстрират документи на компанията.

Но ръководството на огромни фондове за недвижими парцели е обвързвано и с известни провокации. Заради размера си те би трябвало да се съсредоточат върху огромни придобивания, като постоянно подценяват дребни или междинни по мярка благоприятни условия, тъй като тези покупко-продажби няма да са задоволително огромни, с цел да поддържат общата възвръщаемост на фонда.

Тъй като фондовете на Blackstone се разрастват, компанията пробва да позволи казуса, като сплотява няколко по-малки покупко-продажби към огромна компания, да вземем за пример придобиването на над 50 европейски склада, комбинирани в една компания, Logicor, която продаде през 2017 година

След десетилетие на бичи пазар нарастват опасенията, че цените на парцелите може да се намалят изключително в случай че лихвените проценти набъбнат. Имотите са чувствителни към лихвите, частично тъй като купувачите нормално употребяват доста ливъридж.

Не всички вложения на Blackstone обаче са сполучливи. През 2015 година тя закупи офис здания и други парцели в Бразилия, надявайки се да се възползва от ниските цени вследствие на политическите и икономическите разтърсвания в страната. Имотният пазар в Бразилия обаче към момента не се е възстановил.

Успехът в набирането на средства на Blackstone се случва на фона на проблемите на съперниците й. Миналата година фондовете за недвижими парцели в света са набрали единствено 118 милиарда $, което е най-малката сума от 2013 година насам, сочат данните на Preqin.

Още преди да набере последния си фонд, Blackstone държеше върха с набирането на четирите най-големи фонда в света. Предходният й фонд за недвижими парцели на стойност 15,8 милиарда $ държеше върха до този миг.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg