BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) бързо натрупа впечатляващите 239,252 BTC,

...
BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) бързо натрупа впечатляващите 239,252 BTC,
Коментари Харесай

BlackRock вече държи почти 240,000 BTC

BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) бързо натрупа впечатляващите 239,252 BTC, с което изпревари притежанията на MicroStrategy и затвърди позицията си на важен състезател в областта на вложенията в криптовалути.

Забележително е, че IBIT реализира този крайъгълен камък за по-малко от два месеца от основаването си.

Това бързо струпване на BTC от страна на IBIT алармира за забележителна промяна в динамичността на институционалните вложения в Биткойн. То освен оспорва предходната доминация на MicroStrategy, само че и акцентира възходящия интерес и присъединяване на институционалните вложители в региона на криптовалутите. Тази наклонност отразява по-широко придвижване към институционално признание на Биткойн и други цифрови активи като надеждни капиталови благоприятни условия.

MicroStrategy, известна с бичата си позиция във връзка с Биткойн, следва тактика за потребление на дълг за финансиране както на оперативните си действия, по този начин и на вложенията в BTC. Наскоро компанията притегли вниманието с оповестяването на предложение на дълг, целящо да набере над $600 милиона, с цел да укрепи в допълнение запасите си за BTC.

Главният изпълнителен шеф Майкъл Сейлор съобщи, че MicroStrategy има хладнокръвен ангажимент към Биткойн, като се базира на софтуерното му предимство над обичайните активи като злато и недвижими парцели. Тези събития акцентират твърдото придържане на MicroStrategy към нейната тактика, насочена към Биткойн, като акцентират решимостта ѝ да резервира позицията си на водещ институционален вложител на пазара на криптовалути.

Междувременно институционалните капиталови артикули в Биткойн като IBIT означиха незабравим напредък и приемане. От стартирането си IBIT непрекъснато натрупва обилни количества BTC на дневна база, утвърждавайки се като един от най-големите спот артикули за Биткойн. Тази впечатляваща агресия акцентира възходящото търсене измежду институционалните вложители на надеждни и контролирани способи за придобиване на експозиция на пазара на криптовалути.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР