Blackmagic представи системната видеокамера Pocket Cinema 4K Camera. В нея

...
Blackmagic представи системната видеокамера Pocket Cinema 4K Camera. В нея
Коментари Харесай

Системната камера Blackmagic Pocket Cinema 4K Camera получи HDR и Raw поддръжка

Blackmagic показа систематичната видеокамера Pocket Cinema 4K Camera. В нея е останала поддръжката на сменяемите MFT-обективи, релативно огромната матрица във формат Micro Four Thirds (4/3), само че в съществена специфичност, спрямо предходното потомство, се трансформира поддръжката на запис в 4K-резолюция (4096 × 2160 при 60 кадъра/сек).

Сред останалите характерности може да се означи поддръжката на видео в HDR, динамичен диапазон от 13 – степени и ISO до 25 600. Pocket Cinema 4K Camera може да записва файлове както на вътрешни карти SD/UHS-II и CFast 2.0, по този начин и на USB-C порт — на външен диск, който по-късно може да се свърже към работна станция.



Кинематографистите ще се зарадват на опцията за снимане във формат без загуба в качеството CinemaDNG RAW 12 бита 4096 × 2160 с поддръжка на HDR (270 Мbit/s при 30 кадъра/c) — прочее, намират се и по-малко взискателните към потенциала на форматите със загуба в качеството CinemaDNG RAW 3:1 (128 Мbit/s) и CinemaDNG RAW 4:1 (96 Mbit/s). Записът в резолюция от 3840 × 2160 може да се прави във формата Apple ProRes 10 бита.

За ръководство на настройките и режимите има 5-инчов сензорен LCD-дисплей с резолюция 1920 × 1080, поддръжка на 3D LUT таблици, 4 вградени микрофона, аудио входа Mini XLR с фантомно зареждане, опция за ръководство през Bluetooth, HDMI излаз за гледане на видео. Времето за самостоятелна работа на батерията Canon LP-E6 ($35) е към 60 минути.



Корпусът на камерата е направен от композитен материал въз основата на въглеродни нишки и поликарбонат. Върху ръкохватката са групирани за елементарен достъп до функционалностите бутони и принадлежности, благодарение на които можете бързо да измененията настройките за зареждането, да стартирате и спирате записа, ISO, пандиза, отвор на диафрагмата и салдото на бялото и запазване на статично изображение.

Изходът на устройството на пазара ще се организира тази година — избрана дата обаче не се посочва. Цената е $1350.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР