БК Черно море Тича е платил задълженията към бившия състезател

...
БК Черно море Тича е платил задълженията към бившия състезател
Коментари Харесай

Дарин Великов: ФИБА-Европа призна Черно море Тича за нов клуб, но ни принуди да платим на Андреевич

БК " Черно море Тича " е платил отговорностите към някогашния играч на " Черно море Порт Варна " Александър Андреевич. Те възлизат на 25 000 евро. Това се е случило още в понеделник, разкри на конференция през днешния ден старши треньорът на варненци Дарин Великов.

Той изрази учудването си по какъв начин от ФИБА Европа от една страна признават идентичността на " Черно море Тича ", а от друга го принуждава да заплати 25 000 евро за Андреевич, който е носил екипа на " Черно море порт Варна ". 

" Спортното право няма нищо общо с правото в другите сфери. Няма да повярвате какво е решението: " Ние сме нов клуб, имаме си своята еднаквост, само че ще би трябвало да платим отговорностите към Андреевич ". Това са две взаимно изключващи се неща. ФИБА Европа ни признава, че сме нов клуб, че повече никой не може да завежда каузи против нас, само че всичко това може да се случи единствено при изискване, че заплатим на Андреевич.

Това е проблем, който апропо го чакахме. Адвокатите, които се занимаваха със случая ни бяха подсказали, че може да има подобен тип решение.Ние се съобразихме с това решение, защото нямаше различен късмет, с цел да имаме този тим, за който сме положили доста старания. Така че обстоятелствата са такива. Платихме на Андреевич 25 000 лв. и в същото време сме нов клуб.

В момента всичките ни документи са в юридическия отдел на ФИБА Европа. Имаме съглашение с играча. получил си е отговорностите. Той няма към този момент никакви искания към клуба. Забраната за картотекиране падна. В събота ще пъдем в цялостен състав против " Академик Бултекс " ", разяснява Дарин Великов.Той участва самичък на тази конференция, защото президентът Павлин Николов бе зает, а изпълнителният шеф Борис Стоянов сега е в София, където има още документи за дооформяне.

 
Треньорът изложи доводите на ФИБА за взетото решение. " Ако ви дам доводите въз основа на какво ние би трябвало да платим, е нещо смешно.Обществеността ни е припознала, че ние сме " Черно море " и играем в тази зала.

Утре да създадат БК " Гларус " Варна, той отново тук ще играе. Това са доводите въз основа на които е взето въпросното решение. Представете си защо става въпрос. От другата страна стоят документи-документи от българския съд, документи от лицензиран орган и така нататък Нашият президент Павлин николов няма никаква виновност за тези отговорности. той няма нищо общо с тях, само че ги заплати, защото обстановката беше такава ".

Запитан дали клубът ще апелира това решение, Дарин великов отвърна: " Да, ще апелираме, само че това става в други инстанции. Ще апелираме за пропуснати изгоди ".

Дарин Великов разкри, че няма по какъв начин новите попълнения да са на 100% подготвени, при изискване че 47 дни не са взели участие в формален мач.Според него неналичието на игрова подготовка ще се почувства, само че изрази убеденост, че в събота тимът ще бъде подготвен за мача, който се явява доста значим.Предполагам, че у съперникат ще има отмалялост, а ние е ясно, че нямаме нужния игрови темп. Ние би трябвало да излезем на 100 %. Нямаме право на никакво разпределяне.

Стана ясно също, че капитанът Пламен Алексиев, който се възвръща от интервенция след разкъсан ахилес, ще бъде разполагаем едвам през идващия сезон.  

Дарин великов приказва и за проблемите от финансов характар в ДЮШ на клуба. Той разкри, че кметът на Варна Иван Портних е заречен в школата в клуба да постъпят до 10 дни 150 000 лв..   

" В последната година Павлин Николов изразходва една много огромна сума за ДЮШ. В началото на тази година му беше доста мъчно и ни нформира, че не може в тези параметри да поеме и мъжкия тим и ДЮШ....Преди 5 дни Павлин Николов се срещна с кмета на града. Стигнаха до съгласие. Господин Портних се ангажира, че финансово ще помогне на ДЮШ. това не е негово отговорности, само че отлично за това, с което се ангажира. Вече имаме някаква светлина. Става въпрос за сума от 150 000 лв.. Тези пари до една стотинка ще бъдат изразходвани единствено за детско-юношеската школа. В нея ние имаме 6 треньора, положителни експерти.

Нашата школа е номер 1 в България за 2017-а година. Жестът на кмета демонстрира, че той мисли за тези деца. От предходната година ДЮШ има обособен бюджет, обособена сметка. Случвало се е даже от бюджета на мъжкия отбор да са изхарчени пари за ДЮШ. Не ми е комфортно да ви кажа предходната година Павлин Николов какви пари отдели за школата ни. Но ние считаме, че тя по този начин би трябвало да действа. Иначе е доста елементарно да се вършат икономии от нея, да няма толкоз треньори, да се събират такси и да не сме първи в България.

Нашите разбирания не са такива ", сподели още Великов. Той добави, че предишния сезон са им били преведени единствено 100 хиляди лв. от общо 200 хиляди, които Пристанище Варна е трябвало да отпусне по контракт. " 80 % от тези пари отидоха за газифицирането и отоплението за залата. Да приемем, че това е станало. Не желая да се връщам обратно ", сподели още Великов.        

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР