Бизони ще бъдат пуснати в древна британска гора, за да

...
Бизони ще бъдат пуснати в древна британска гора, за да
Коментари Харесай

За първи път от хилядолетия бизони ще облагородяват Великобритания

Бизони ще бъдат пуснати в антична английска гора, с цел да оказват помощ за решение на естествените и климатичните рецесии, съобщи ДПА, като цитира природозащитници.

Проектът е на стойност 1,12 милиона английски лири и ще се осъществя край Кентърбъри, графство Кент. Финансиран е от благотворителна организация.

Европейският бизон е най-големият сухоземен бозайник на континента. Той е най-близкият жив родственик на античните степни бизони, които в миналото са бродили във Англия и са управлявали местообитанието, описват природозащитниците.

Огромните животни са пуснати в оградено пространство, с цел да оказват помощ за възобновяване на гората с естественото си държание – паша, ястие на кората, прахови бани и други.

Целта е да се възстановят местообитанията, с цел да се помогне на природата да се развива и да бъде по-способна да се оправи с изменението на климата, да се съхранява повече въглерод в горите, с цел да се понижат нездравословните излъчвания, повишаващи температурите.

Животните ще основат по-влажни зони, които освен ще съхраняват въглерод, само че и ще понижат риска от наводнения, изясняват природозащитници.

За първи път от хилядолетия бизони ще обикалят английска околност. Скоро към тях ще се причислят други тревопасни животни, измежду които ексмурски понита, дългороги говеда и други, които също ще основат многообразие от естествени местообитания, прибавят експертите.

Влиянието на бизона и други пасящи животни върху дивата природа и пейзажа ще бъдат следени по време на дълготрайно изследване, ръководено от организацията “Кент уайлдлайф тръст”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР