Бизнесменът Велико Желев и още двама души се разследват от

...
Бизнесменът Велико Желев и още двама души се разследват от
Коментари Харесай

Велико Желев и други двама се разследват за телесна повреда и принуда

Бизнесменът Велико Желев и още двама души се проверяват от Софийска районна прокуратура за нанасяне на телесна щета на някогашен техен чиновник и изнудване. Има данни, че тримата са принуждавали потърпевшия да подпише документ с погрешно наличие.

Това стана ясно от брифинг на Борислав Георгиев, зам.-районен прокурор при СРС във връзка следствието и ареста на Желев. Той е притежател на редица строителни компании и беше арестуван късно нощес в София. Полицията извърши обиски в негови офиси в София и парцел във Варна. 

" СРС следи следствие за нанесена телесна щета, формирано от органите на Министерство на вътрешните работи. Разследването е преквалифицирано и се води за изнудване ", посочи Георгиев.

До среднощ са осъществявани претърсвания, изземвания и обиски, конфискувани са материални доказателства, документи, компютри. Наблюдаващият прокурор ще реши дали се касае за закононарушение, подсъдно при Софийски градски съд или наше (на СРС), добави той.

Желев е арестуван, само че се касае за закононарушение, осъществено от трима души. Министерство на вътрешните работи открива другите двама, прецизираха от държавното обвиняване.

Пострадалият е разпитан неведнъж. Той е някогашен чиновник на предприемача. Принудата, упражнена по отношение на него е във връзка предписание за вдишване на имуществено обвързване. Първоначалните данни са за лека телесна щета, само че това ще бъде изяснено от медицински лица, сподели прокурор Борислав Георгиев.

Пострадалият е принуждаван да подпише документи с погрешно наличие.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/921965469002945/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР