Бизнесменът Васил Божков обяви, че се страхува да се върне

...
Бизнесменът Васил Божков обяви, че се страхува да се върне
Коментари Харесай

Иван Гешев: Ако трябва, ще осигурим и психологическа помощ на Васил Божков

Бизнесменът Васил Божков разгласи, че се опасява да се върне в България. Главният прокурор му подсигурява сигурността и даже му предложи психическа помощ, в случай че има потребност от такава. По-късно през днешния ден прокуратурата ще разгласи детайлности по следствието против лотарийните игри на Божков и Държавната комисия по хазарт.

Васил Божков сподели, че няма да се върне в България, тъй като се опасява за живота си след вчерашните изказвания на прокуратурата и задочно повдигнатите му обвинявания.

Главният прокурор обаче е безапелационен, че Васил Божков ще пристигна в България.

Иван Гешев, основен прокурор: " Аз съм сигурен, че сътрудниците ще създадат всичко допустимо, с цел да си приберем господин Божков и ще създадем всичко допустимо, с цел да не се опасява. Ще му осигурим и психическа помощ в хода на работата. Вижте, аз не се срещам с олигарси, имах покана, позвъняване, Златев искаше среща, няма потребност да се срещам, аз се срещам с елементарните хора.

Липсват половин милиард лв.. То си е ужасно да имаш да връщаш на страната половин милиард. "

Разследването ще продължи като Божков ще остане обвинен задочно. Евентуално и корекциите на обвиняването ще бъдат повдигани задочно. Възможно е, по образеца на Цветан Василев, който е в Белград, в случай че бъде импортиран обвинителен акт, делото на Васил Божков да се гледа като задочно обвиняем.

Главният прокурор отговори за взаимоотношенията сред прокуратурата и президентството. Иван Гешев оповести, че ден преди да стане обществено известно, че той е изискал тълкувателно решение от Конституционния съд за имунитета на президента и вицепрезидента, е получил есемес от основния секретар на президента Димитър Стоянов, с който е бил поканен на среща в президентството. Според Гешев не е съществено да бъде канен на срещата по този метод.

Иван Гешев: " Не може основен прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице, евентуално същия Митко, на който евентуално президента Радев евентуално споделя да смачка инспекцията на антикорупционната комисия във връзка с брачната половинка му. Мисля, че отговорът ми беше явен. " /БНР

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР