Бизнесменът Васил Божков обяви, че е купил от черния пазар

...
Бизнесменът Васил Божков обяви, че е купил от черния пазар
Коментари Харесай

Божков обяви, че е купил от черния пазар предмет от иззетата му колекция

Бизнесменът Васил Божков разгласи, че е купил от черния пазар скъп артефакт от конфискуваната от прокуратурата антична сбирка. Брозновата хидрия е записана в министерството на културата и показвана на изложения, измежду които и тази по случай приемането на България в Европейски Съюз, изясни Божков, който сега е и претендент за народен представител от личната си партия – " Българско лято ".

Трябваше да е в музея

Официално всички конфискувани предмети би следвало да се съхраняват. Прокуратурата нееднократно е заявявала,. Божков обаче и различен път е твърдял, че полезности мистериозно изчезват, а по-късно се появяват на пазара. Миналата година той сподели, че същото. В петък изясни, че не е могъл да го купи, само че пък придобил хидрията. Освен, че би трябвало да се съхранява на несъмнено място, върху предмета е натрапен и запор от КПКОНПИ поради бъдещи искове за лишаване на имущество.

" Това демонстрира по какъв начин се действа с културно-историческото завещание на България. Защо разграбиха сбирката и каква може да бъде ориста ѝ, в случай че тази обстановка се резервира ", съобщи той на онлайн конференция.

Предметът е на към 2300 години, добави той, само че не можа да си спомни от кое място го е купил, тъй като било от дълго време. Божков отхвърли да заяви какъв брой е платил за предмета. Според него той няма цена. Обясни единствено, че е бил на пазара в Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР