Бизнесменът Васил Божков е задържан за 24 часа, обяви пред

...
Бизнесменът Васил Божков е задържан за 24 часа, обяви пред
Коментари Харесай

Кацна. Арестуваха го. Отведоха го. С белезници или без – знаят само малцина


Бизнесменът Васил Божков е арестуван за 24 часа, разгласи пред публицисти на Летище „ София “ Стоян Баумайер – юрист на Божков, който през днешния ден в 15:01 ч. кацна с полета от Дубай.

Още на пистата го чакаше екип на Гранична полиция, както и цивилни полицейски коли. Божков даже не съумя да мине по ръкава от паркиралия аероплан до летището, а беше изведен по стълбичка от непряк вход-изход на ръкава.

„ Ще бъде откаран в Министерство на вътрешните работи болница за обзор. След това ще бъде разпитан от прокуратурата “, разясни юристът му.

Според него някогашният хазартен необут и заточеник в Обединените арабски емирства се е прибрал едвам в този момент у нас, тъй като до оня ден не е имал позволение от управляващите в Дубай да напуща страната поради от съображения за неговата сигурност.

Той се върна напълно непринудено и при първа опция, тъй като до завчера той нямаше позволение от Дубай да напуща страната. Върна се, с цел да почисти името си пред съда “, настоя Баумайер.

Самолетът кацна в София минута след 3 ч. в горещия следобяд. А самият той постна във фейсбук-профила си: „ Кацнах. Имам среща с бухалките. #БъдетеЗдрави “.

Според сътрудниците от БНР от към 3 седмици Васил Божков поставя старания да откри връзка с държавното обвиняване, тъй като желал да се върне в България. Какво е намислил, следва да се обяснява. Но е реалност, че Васил Божков няма доста почитатели във властта – настояща, предходна и още по-предишна.

Припомняме: обвиняванията против Божков включват: управление на проведена незаконна група, насила, изнудване, опит за рушвет на длъжностно лице и подбуждане към закононарушение по работа, търговия с въздействие, пране на пари, укриване на налози, обезчестяване и други

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР