Бизнесменът Васил Божков е станал защитен свидетел по делото за

...
Бизнесменът Васил Божков е станал защитен свидетел по делото за
Коментари Харесай

Васил Божков: Прибрах се доброволно, защитен свидетел срещу Борисов съм, животът ми е в опасност

Бизнесменът Васил Божков е станал предпазен очевидец по делото за изнудване, разгласи самият той на първата си конференция, която даде под домакински арест. Той съобщи, че се е прибрал самичък, непринудено и без екстрадиция. По предписание на прокуратурата той и фамилията му са с държавна защита, назначена след показанията, които той даде малко след завръщането си от Дубай.

По време на първото медийно изказване след завръщането си в България, Васил Божков разгласи, че е станал предпазен очевидец по делото за изнудване против Бойко Борисов и Владислав Горанов :
По делото за Бойко, Влади Горанов и Севдалина, аз съм предпазен очевидец, не са ми предложили. Давах показания два пъти по 4 часа и след то ме направиха предпазен очевидец.
Васил Божков – Черепа

Относно спекулациите екстрадиран ли е бил от Дубай или не Божков изрично съобщи, че прибирането му е напълно негово решение . А прокуратурата просто е объркала превода. Като доказателство Божков разгласява в профила си в обществените мрежи документи, които се твърди, че са от генералната прокуратура на ОАЕ.

Самото ми прибиране беше осуетено първо от Интерпол поради бюлетината за търсене . Бях задържан в Дубай, имаше дело за екстрадиция, отхвърлиха екстрадиция. След което аз подадох молби да се прибера “, съобщи упрекнатият за укриване на налози за милиони и голям брой други закононарушения.

Бизнесменът с беше безапелационен, че прибирането му няма общо и с отстраняването на Иван Гешев от поста основен прокурор . Въпреки че в обявата, с която оповести, че се прибира, измежду упоменатите имена беше точно на някогашния обвинител номер едно.
Моето завръщане няма нищо общо нито с махането на Иван Гешев, нито с убийството на Алексей Петров. Просто получих позволение на 23 август да пътувам и на 25 се прибрах.
Васил Божков – Черепа

Божков нямал и никаква информация по отношение на убийството на Алексей Петров , макар обвиняването против него, че провел опита за ликвидиране на някогашната барета през 2015 година.

„ За убийството на Алексей Петров нищо не мога да кажа, близо 4 години ме няма, нямам никаква информация по отношение на това “, разяснява той.

Изненадващо Божков съобщи и че антиправителствените митинги през лятото на 2020 година са се случили поради негово телевизионно изявление :

„ Беше цялостна тишина, чак по-късно повече хора започнаха и те да споделят, че страната се ръководи от хунта. “

Според предприемача „ Продължаваме промяната “ са комсомолската организация на ГЕРБ, а Делян Пеевски е статуквото.

По време на конференцията Божков посочи, че пред управляващите в Съединени американски щати е давал доказателства за това, че глобите против него по световния закон „ Магнитски “ са незаслужени и също по този начин не е имал общ бизнес с Евгений Пригожин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР