Бизнесменът Васил Божков е платил задълженията си към държавната хазна,

...
Бизнесменът Васил Божков е платил задълженията си към държавната хазна,
Коментари Харесай

НАП: Васил Божков е с вдигнати запори, тъй като е погасил задълженията към държавата

Бизнесменът Васил Божков е платил отговорностите си към държавната хазна, оповестиха от Националната организация по приходите (НАП) в отговор на питане от Българска телеграфна агенция. Информацията идва, откакто преди ден „ Сега “ написа, че приходната организация е вдигнала запори за близо 50 млн. лева от компании на предприемача. 

„ Установеното в хода на проверката обвързване е платено преди издаване на акта, предвид на което все още всички наложени обезпечителни ограничения, включително във връзка с притежаваните от лицето дялове и акции в 30 търговски сдружения, са анулирани “, показват от Национална агенция за приходите.

Производството по отношение на предприемача Васил Божков е завършило през юли 2023 година с издаването на инспекционен акт.

Капиталът на огромна част от сдруженията на Божков остават запорирани от антикорупционната комисия поради наказателно дело против него.

Към момента Васил Божков, против който има повдигнати 18 обвинявания по няколко каузи. По едно от тях е с наложена от съда мярка домакински арест, а по друго – с парична гаранция от половин милион лв..
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР