Бизнесменът от Мездра Димитър Йотов, по-известен като Митко Бозата, очаквал

...
Бизнесменът от Мездра Димитър Йотов, по-известен като Митко Бозата, очаквал
Коментари Харесай

Бащата на детето, убило внука на Тома Томов, изтеглил всичките пари от банковите си сметки

Бизнесменът от Мездра Димитър Йотов, по-известен като Митко Бозата, очаквал иск за високо обезщетение и изтеглил парите от банковите си сметки, научи организация BulNews.
По-късно се отказал от собствеността на къщата, в която станало неволното ликвидиране, за което заяви медията ни.



Въпреки че разполагал с цяла сбирка пушки, 39-годишният Димитър Йотов от Мездра е стрелял единствено по дивеч и не е умъртвил човек. Неволното ликвидиране прави 8-годишният му наследник, а жертвата е негов връстник, другар и съученик.
Безотговорността на бащата не е единствено в това, че не е съхранявал законните си оръжия по надлежния ред, както се показват разследвалите случая. Митко Бозата е земеделец и буен ловджия, той обучавал невръстния си наследник да борави с пушките му. Водел момчето със себе си на излетите на локалната ловна тайфа и го учил да стреля, както удостоверяват ловци, станали очевидци на образованието.
„ Притежаваните от обвинения оръжия и муниции се намирали на разнообразни места в мазето на къщата, отвън наличната железна каса за предпазване. Мазето не било оборудвано със секретно заключващо устройство и входна железна врата. До него имали безграничен достъп всички членове на фамилията “, споделят проверяващи.
В деня на нещастието Димитър Йотов възнамерявал да върви на лов, само че поради студеното и дъждовно време се отказал. Тръгнал с една от колите си към стопанисваните от него ниви в няколко села край Мездра. Оставил обаче приготвената по-рано пушка “Бенели” отвън калъфа до входната врата на стълбите, водещи към мазето на къщата му. Оставил и 5 патрона в джоба на якето си на закачалката.
Докато Мито Бирата обикаля нивите си, синът му Кристиян е в дома си дружно с майка си Михаела. Тя е от Словения и се грижи за 3-годишната си щерка, до момента в който синът излиза на двора.
Станало е 16 часа и дъждът е спрял. При Кристиян отишъл да си играят живеещият в близост Томи, с който учат дружно във II клас на началното учебно заведение. 8-годишният Томи е внук на дългогодишния областен прокурор на Оряхово, прочут ромски водач и някогашен народен представител Тома Томов.
Двете деца са на първия етаж на къщата, когато, несъмнено, с цел да се изфука с наученото от татко си, Криси сграбчва пушката му, зарежда я с един от откритите в якето патрони и натиска спусъка. Веднага след изстрела отблизо разстояние Томи пада, облян в кръв.
Свидетели на случилото се чули мощен гръм, след което видели по какъв начин едното момче влачи за краката другото, оставя го на открито, а в това време почиства пътеката от кръв - написа в обвиняването против Димитър Йотов. Полусъблеченият Томи бил открит на тротоар в локва от кръв и дъжд, за което били осведомени родителите му.
Безжизненото тяло на момчето било намерено от прибираща се от пазар жена. Тя разпознава внука на Томов и първа отива до тях да заяви за злокобната находка.
Първи изтичва бащата на момчето Борислав Томов, който вика кола за спешна помощ и се обажда в полицията.
Афектираният татко се качва в колата за спешна помощ с Томи и в незабавната помощ упорства медиците да оказват помощ на детето му да оживее непременно. Научава обаче трагичната новина, че синът му няма никакви витални функционалности и е умрял най-малко половин час преди да бъде открит на улицата.
Позовавайки се евентуално на първите показания на Криси и майка му, в началото от полицията оповестиха, че 8-годишният Томи е умрял след игра с пиратки. Поддържаната няколко дни версия вбеси дядото на починалото момче Тома Томов, който назова проверяващите служители на реда цялостни некадърници.
Лекарите от незабавната помощ в Мездра и патолозите също бяха безапелационни, че дълбоката рана на шията на мъртвото дете не може да бъде породена от пиратка, а единствено от изстрел с огнестрелно оръжие.
Той е прекъснал жизненоважни кръвоносни съдове и отнесъл част от шията на момчето.
Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков заяви още на другия ден след случая, че съгласно воденото под надзора на Софийската апелативна прокуратура следствие версията починалото момче да е било убито по нехайство с огнестрелно оръжие е най-вероятната.
Първоначално Димитър Йотов бе арестуван в ареста, а проверяващите споделиха единствено, че бащата на момчето стрелец им оказал цялостно подпомагане. Какво е било то, ще се разбере в детайлности на делото против него.
Но дни след гибелта на внука на Тома Томов е открито, че Йотов подхваща дейности за имуществото си в очакване на неизменимия иск за обезщетение от околните на убитото дете.
Митко Бозата единствено за два дни изтегля всичките си вложени в няколко банки пари. Двуетажната му къща на ул. “Сливница” в действителност е получил от майка си и сестра си като собственички. Те подаряват дома на Димитър Йотов против доглеждане.
Вероятно по негово подстрекателство единствено седмица след гибелта на Томи Томов майката и сестрата на Бирата внасят искане в районния съд да се скапе договорът за дарението и те още веднъж да станат собственички на недвижимия парцел.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР